Laisha_Fly
supherb_Fly

לשתות את מיץ הפלא של ביונסה: טרנד הסלרי

אם תחפשו ביוטיוב את המונח מיץ סלרי תמצאו סרטונים דרמטיים של "לפני אחרי". האם מדובר במיץ פלאי?
Laisha_In

הוא ירוק, הוא קראנצ'י, אומרים עליו שעצם האכילה שלו גורמת לשריפת קלוריות ולאחרונה האופציה הסחוטה שלו מככבת באור הזרקורים של הרשתות החברתיות.

אז האם מיץ סלרי הוא אכן בריא ו"מרפא כל" כמו שמפרסמים, או שמדובר בעוד טרנד חולף?

כדי להתחיל להבין קצת יותר על הסלרי, פנינו לאסתר ריו אלדד, דיאטנית, חברת עמותת הדיאטנים והתזונאים בישראל – עמותת עתיד; היא התחילה להסביר לנו על הבריאות שבשורש:

 

"הסלרי, כמו ירקות רבים אחרים, הוא בעל ערך תזונתי גבוה. הוא עשיר בויטמינים ומינרלים כמו ויטמין A, ויטמין C, ויטמין K, סידן, אשלגן ועוד. הפיטוכימיקלים שבו עלולים לסייע בהורדת לחץ הדם, דלקת וסטרס חמצוני. הוא מכיל כמות גבוהה של סיבים תזונתיים המסייעים לתהליך עיכול מיטבי, שומרים על רמה תקינה של שומנים בדם ועל שובע לאורך זמן".

 

יש למיץ הסלרי יתרונות?

"באופן כללי שתייה של מיץ סלרי סחוט, או כל ירק סחוט אחר, בריאה יותר משתיה של משקאות ממותקים אחרים בגלל תכולת הסוכר הנמוכה בו.

הסלרי עשיר במים ואלקטרוליטים ולכן המיץ שלו יכול להיות נהדר לשמירה על מאזן הנוזלים והימנעות מהתייבשות.

יש שיראו בשתיית מיץ אופציה נוחה ומהירה יותר, במיוחד אם סוחטים אותו מראש או קונים מוכן".

רמות סוכר גבוהות

מיץ סלרי, הכוכב החדש (123RF)

 

נשמע מושלם. אז להתחיל לשתות מיץ סלרי בכמויות?

"סחיטת ירקות (או פירות) גורמת לסילוק הקליפה וכך פוגעת בתכולת הסיבים, דבר שמוביל לירידה ביעילותם

ובתכונות שלהם ולעליה מהירה של סוכר בדם.

בנוסף לכך, אכילה של הירק או הפרי בצורתם השלמה משביעה לאורך זמן, זאת בניגוד לשתיית המיץ שלהם.

לאנשים רבים פעולת הלעיסה מספקת ומשביעה הרבה יותר מפעולת השתיה.

חלק מהאוכלוסייה עלולה להיות אלרגית לסלרי ולחוות תגובות עוריות, בעיות נשימה, בעיות עיכול ועוד".

 

האם כדאי להצטרף לטרנד מיץ הסלרי?

"אין שום דבר רע בשתיית מיץ סלרי סחוט, אם אתם אוהבים אותו ונהנים ממנו.

קחו בחשבון שהערכים התזונתיים של המיץ או של הסלרי, לא שונים בהרבה מהערכים של ירקות אחרים ואין יתרון בריאותי בשתיית המיץ על פני אכילת הסלרי עצמו.

זכרו שמדובר בטרנד שאין לו גיבוי מחקרי לתכונות הריפוי שמחייסים לו. התחושות הטובות שאנשים מדווחים עם שתייתו, הן ככל הנראה בזכות תכולת המים הגבוהה שבו.

אם אתם נהנים מהטרנד, תרגישו חופשי לשתות את המיץ הירוק, אבל תשאפו לגוון את התזונה היומיומית שלכם בירקות משלל צבעים. סלרי משתלב מצוין בסלטים, מרקים ותבשילים. שיהיה לבריאות".

 

פרספקטיבה של נטורופתית – הסלרי תורם לניקוי הרעלים הטבעי

"הסלרי משפר את חילוף החומרים ולכן הוא מככב כמיץ פופולרי בדיאטות ובניקויים; אנחנו רואים את הסלרי כירק שטוב במיוחד להפחתת לחץ דם בשל תכולת אשלגן גבוהה ונוגד חמצון חזק. הוא נוגד דלקת באופן כללי, ובפרט בדרכי השתן. גם אם אין לכם שום בעיה בריאותית כדאי להתחיל לשלב אותו בתזונה – הוא תורם לניקוי הרעלים הטבעי שחלק ממנו עובר במערכת השתן והכליות" מסבירה הנטורופתית שונית הראל. "קחו בחשבון שיש בו מעט סוכר יחסית למיצים אחרים ומעט קלוריות, אז מבחינתנו מדובר בבחירה קלה במיוחד"

האם מיץ הוא הדרך הכי טובה לצרוך סלרי?
"הוא משפיע לטובה על הכבד, הכליות ומערכת השתן. כשמוסיפים אותו עם הסיבים הוא מועיל בנוסף למערכת העיכול. כשמכינים מיץ סלרי במסחטת סיבים קשה הוא מוציא את הסיבים, כך שלא נהנים מהיתרונות שלהם, אבל עדיין מקבלים המון תועלת מהסלרי".

אז את אומרת שעדיף לשתות אותו בתור שייק משולב?
"אני חושבת שהכי טוב לשלב גם וגם. יש לו יתרונות שונים בצריכה עם סיבים – בשייק, וגם בלי סיבים, במיץ"

 

יש דרך להוסיף למיץ הסלרי עוד מרכיבים כדי לשפר את הספיגה שלו?
"בהחלט. אם מוסיפים פטרוזיליה ומלפפון תורמים אף יותר לדלקות במערכת השתן והכליות, ואפילו משפרים את זרימת כלי הלימפה שעל הדרך הם גם מועילים למטבוליזם וללחץ הדם". אני מוצאת אותו גם תורם לבעיות של מערכת העיכול".

זה משנה אם שותים בבוקר או בערב?
"זה משנה. בבוקר על קיבה ריקה המיץ עובר מהר יותר את הקיבה ומשפיע במהירות על הכבד ומערכת השתן, לעומת לשתות אותו על קיבה שאינה ריקה"

 

אם אני חייבת קפה – האם לשתות בבוקר קודם קפה או קודם מיץ סלרי?
"שתו אותו לפחות שעה שעתיים אחרי כדי שייספג בגוף"

שייק

שייק סלרי מרענן. צילום: PEXELS

 

שייק\מיץ סלרי מלא כל טוב

שונית מסבירה שאפשר לשתות אותו פשוט סחוט ממסחטת מיצים קשה או לשלבו עם עוד ירקות בבלנדר.
המתכון פשוט – ערבלו או הכניסו למסחטת מיצים קשה או לבלנדר את הרכיבים הבאים:
1-2 מלפפון
2-3 גבעולי סלרי עם מעט עלים

רבע לימון מקולף
סנטימטר ג'ינגר
10 גבעולי פטרוזיליה

המתכון והמידע באדיבות שונית הראל שמעבירה סדנאות דיטוקס. המשתתפים בסדנאות שלה טועמים  את הלאבנה קשיו ולומדים עוד הרבה מטעמים בריאים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו