יש היום בלבול רב בעניין תפקיד דיאטות של מזון גולמי, יוגה, איורוודה וצמחונות בכלל. אנשים מזהים תזונה צמחונית עם מזון גולמי בלבד. בישול ירקות אינו הופך אותם לבשר! תזונה צמחונית כוללת את כל מצרכי המזון שאינם בשר, ובכללם מבושלים. הרבה מצרכי מזון חייבים בישול כדי שיהיה אפשר לעכלם. דוגמאות לכך הן אורז ותפוחי אדמה.
האם אפשר לטגן בשמן זית? איך להפחית את הנזק שבצלייה "על־האש"? פיליס גלזר הידועה כמומחית בארץ למזון טבעי ואורגני, בעלת ידע רב בתולדות המזון משתפת אותנו במידע אודות שיטות בישול בריאות.
כפי שמרמז השם, סוכר תמרים עשוי מתמרים, בתהליך פשוט שבו התמרים מיובשים ונטחנים לאבקה. סוכר תמרים מכיל 85% סוכרוז, אך גם כמות מרוכזת של מינרלים וכן בטא-קרוטן, ויטמינים מקבוצת B וגם מעט סיבים.
סירופ מייפל מופק מלשד עצי מייפל גדולים. הוא עשיר במינרלי קורט ומעובד מעט מאוד, אולם הוא מרוכז מאוד. הוא מוצע בארבע דרגות ריכוז, השונות בצבע ובעוצמת הטעם. ככל שהצבע בהיר יותר, הטעם עדין יותר.
לחם מלא אמיתי הוא כבד, דחוס ובעל מרקם גס יחסית. יש לו ארומה מיוחדת, והוא גם בריא יותר לעיכול. שימו לב, לא כל לחם קנוי שכתוב עליו "מלא" הוא אכן כזה. לחם קל ואוורירי שכתוב עליו "לחם מלא" עשוי מקמח פחות מלא או טחון דק, או שיש בו משפרי אפייה כימיים.
ספר שכל מי שהבריאות חשובה לו מאחל לעצמו - המון מתכונים בריאים, צמחוניים, קלים מאד להכנה, שלא דורשים הרבה זמן במטבח. זהר לוסטיגר בשן מסבירה איך להכין בקלות ובמהירות ארוחות מרהיבות ממרכיבים פשוטים
ספר הסופרפוד השלם הכולל את עקרונות הריפוי בדרך הטבע, אינדקס סופרפוד מפורט על כ- 20 סופרפוד, מחקרים, וכ-100 מתכונים של מנות גורמה. כשמאמצים את בשורת הסופרפוד, מגלים שהאוכל יכול לענג ולרפא אותנו גם יחד