תזונה מודעת: כשהבריאות מתחילה בהקשבה לגוף
מה קורה כשחיים את התזונה לא רק בצלחת, אלא גם בנשימה, בתנועה ובתדר האנרגטי של הגוף?
קארן זריהן, מנהלת המכללה לרפואה אינטגרטיבית מאחדת של ד״ר נאדר בוטו, מרצה בכירה ומטפלת בשיטה, מאמינה שמזון הוא הרבה מעבר לקלוריות ולחלבונים. הוא שפה של חיים. רגע לפני שתעלה על במת הכנס להעביר את הסדנה הייחודית שלה, היא פותחת בפנינו את הדלת לשגרת האכילה האישית שלה, שגרה שמבוססת על תזונה מודעת – הקשבה, איזון ואהבה אמיתית לגוף ולמה שהוא מספר.
לאורחים קודמים במדור "טעים להכיר":
"זו התזונה שאימצתי אחרי שניסיתי כמעט כל תזונה אפשרית"
טעים להכיר: אושיית הרשת קרן אלאלוף שרעבי
איזה משפט מתאר הכי טוב את הגישה שלך לגבי תזונה?
עשה מזונותיך תרופותיך ולא תרופותיך מזונותיך (תיקון של הרמב"ם על כוונת היפוקרטס)
מה המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?
צ׳יראשי – קערת מזון יפנית שמכילה אורז אצות דג נא ותוספות משתנות – כל הבריאות בצלחת.
זאת מנה שאני יכולה לאכול תמיד, בכל מצב ובהנאה רבה.
אני אוהבת אוכל שקל לעכל אותו ושהטעמים שלו נקיים.
תארי את התפריט היומי הממוצע שלך
בוקר:
אני פותחת את הבוקר עם כוס או שתיים של מים פושרים וקפה הפוך (חלב סויה או חלב קוקוס) וזה הקפה היחיד שאני שותה ביום.
אני מתאמנת ארבע פעמים בשבוע ואני מקפידה לאכול ארוחה עם חלבון אחרי אימון, לרוב 2 ביצים, לחם כוסמין עם חמאה או גבינת שמנת וירק.
צוהריים:
לארוחת צוהריים, הארוחה משתנה וממש לפי קריאת הגוף.
אני מבשלת בבית וממעיטה לאכול אוכל שבושל בחוץ כי חשוב לי לראות מה נכנס לי לגוף בעיקר מההיבטים האנרגטיים.
ארוחת הצוהריים שלי כוללת מנה בשרית, תוספת וסלט, לעיתים מרק עשיר ולעיתים סלט פירות עשיר עם יוגורט (תלוי בתחושת הכובד של אותו היום).

מרק עשיר. תמונה: pexels
בחורף אני אוהבת מזונות חמים וממעיטה במזונות קרים ומוסיפה תבלינים מחממים.
בכל עונות השנה אני מקפידה על שתייה של מרק עצמות על בסיס קבוע, כדי לחזק את הכליות.
ערב:
ארוחת הערב שלי היא קלה (ירקות, גבינה, כריך, מרק).
אני לא אוכלת אחרי שש בערב ויהי מה, למעט חגים…
חשוב לי לעזור למערכת העיכול להיכנס לעבודת לילה קלה ולא להעמיס עליה.
איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?
אוכל דיאטטי – בעיניי הוא אוכל נטול חיים, בעוד שהתפקיד של המזון הוא להזין, לתת חיים, להעשיר ולהוסיף אלקטרונים.
שומן טוב זה החיים, ודווקא הוא מסייע להזנה ולתחושת שובע ולקליטה של חומרים טובים אל תוך התא.
איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות, ולמה?
חמין של אמא שלי – כל החיים והאהבה מקופלים בתוכו. הכי ילדות.
מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי, ולמה?
מזון מעובד – כי הוא מעובד ואין בו חיים.
איזה אוכל תיקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?
פירות וירקות, אגוזים, מי קוקוס. אנרגיה זמינה וטובה.

אנרגיה זמינה וטובה. תמונה: pexels
מה החטא האהוב עליך?
אין לי תחושת חטא – אני בקשר טוב עם אוכל, אני נהנית כשאני אוכלת ואני אוכלת באהבה.
אני אוכלת מה שאני רוצה בשלווה גמורה.
האם את מאמינה בנטילת תוספי תזונה?
כן בהחלט, אבל תמיד אהיה ערה למקור שלהם – תמיד אעדיף טבעי על מעובד ובהתאם לשימוש. בשיטה שלנו אנחנו מסתכלים על מזון בהיבט אנרגטי (כמה הוא חיוני) ומה התדר שלו (גבוה או נמוך) ומשלבים על פי צורך, לפי האיבר, המחלה או המטרה.
למשל, בחירה בתזונה נקבית לאישה שרוצה להיכנס להריון, ובחירה בתזונה ללא בשר ומזון עם תדר נמוך יותר לפני טקסים רוחניים.

ארוחת ערב קלילה. צילום: pexels
האם יש משהו שהיית רוצה לשנות בתזונה שלך?
לא. אני אוכלת בהתאם למי שאני, לטיפוס שאני (אנו קוראים לזה הקוד האנושי) ואני נהנית מכל העולמות
המתכון המנצח שלך (עדיפות למתכון ללא מוצרים מן החי)
המתכונים המנצחים שלי הם עם מוצרים מן החי אז אשחרר …
כששומעים את קארן מדברת על אוכל אפשר להרגיש את השלווה ואת הקבלה שהיא משדרת – בלי רגשות אשם, בלי חוקים נוקשים, רק הקשבה פנימית ואהבה לעצמך דרך הצלחת.
הגישה שלה מזכירה שבריאות אמיתית לא נמדדת במספרים, אלא באיך שאנחנו מרגישים אחרי כל ביס, בגוף וגם בנשמה.
אחרי השיחה הזאת, הסדנה שלה בכנס נראית כמו מנה שלא כדאי לוותר עליה.
———————————————————————————————
קארן זריהן תגיע לכנס אוכלים בריא 16 להעביר סדנה בנושא: "שטיפה אנרגטית מעגלית בשיטת ד"ר נאדר בוטו"
לתוכניית הכנס המלאה ולרכישת כרטיסים היכנסו לאתר אוכלים בריא 16.
לקבלת הנחה ברישום להרצאות וסדנאות הכנס הקלידו קוד קופון: 1313



