חוזרים לאיזון עם טיפים לתזונה בריאה שיגרמו לכם להרגיש נפלא
אחרי תקופות של חגים, חופשות או פשוט ימים ארוכים של פחות הקפדה, הגוף שלנו מבקש לחזור לשגרה ולתזונה בריאה ומאוזנת.
לא מדובר בדיאטה קפדנית, אלא בבחירה מחודשת לאכול בצורה חכמה, טעימה ומזינה.
שני מומחים לתזונה ולבישול בריא: הדיאטנית הקלינית אורנית טופז-פלוטניק והשף אמיר כלפון יחד עם שירה גליק משתפים עצות פשוטות שיכולות לעשות שינוי אמיתי בצלחת ובתחושה הכללית.
קבלו את הטיפים שלהם לתזונה בריאה ומודעת:

עשבים טריים במקום מלח. צילום: pexels
5 טיפים לתזונה בריאה של אורנית טופז-פלוטניק, דיאטנית קלינית:
- מומלץ להמעיט בשימוש במרגרינה ובחמאה
- רצוי להמעיט בשימוש במזונות העשירים בשומן מהחי לדוגמא: שמנת חמוצה, שמנת מתוקה, חמאה, בשרים שמנים וגבינות עתירות שומן
- מומלץ לא להרבות בצריכת מזונות עשירים בסוכר
- מומלץ להרבות באכילת ירקות מגוונים בצבעים שונים
- כדאי לשלב בתפריט היומי שלכם מוצרים המכילים סיבים תזונתיים (כגון חיטה מלאה ודגנים)

ירקות מגוונים בצבעים שונים. תמונה: pexels
10 טיפים לתזונה בריאה של השף אמיר כלפון ושירה גליק:
הימנעו מצריכת אוכל מטוגן:
ניתן להשתמש במחבת טפלון המאפשרת שימוש בכמות קטנה של שמן.
בחרו בשמנים איכותיים יותר:
לדוגמה שמן זית בכבישה קרה ושמן קנולה.
הרבו בצריכת דגים:
בעיקר דגים שמקורם מהים הצפוני (כגון סלמון, סול, טונה והליבוט),
שמכילים חומצות שומן מסוג אומגה 3 המגינות על מערכות שונות בגוף.
הפחיתו את השימוש במלח:
ניתן להמליח תבשילים באמצעות ירקות
המעניקים מליחות טבעית לתבשיל, כגון: סלרי, פטרוזיליה, שומר, וירקות שורש
למיניהם.
השתמשו בתבלינים טריים:
אני אישית משתמש בתבלינים טריים כגון: רוזמרין,
טימין, זעתר טרי, אורגנו, טרגון וכו’ כתחליף לאבקות מרק ולמשפרי טעם למיניהם.
רחצו פירות וירקות במים זורמים:
קרצפו אותם בעזרת מברשת קטנה כדי להפחית את כמות חומרי הריסוס.
שטיפה מזורזת מתחת לברז כפי שרובנו נוהגים לעשות – אינה מספיקה.
השתדלו לאכול פירות וירקות טריים, שאינם מבושלים:
מכיוון שכמות הוויטמינים והמינרלים פוחתת במהלך הבישול.
הימנעו מאכילת איברים פנימיים של בעלי חיים:
שם בדרך כלל מצטברים רוב הרעלים של גוף החיה.
צרכו דגנים מלאים:
חיטה מלאה, אורז מלא, שיפון, שיבולת שועל ודגנים מלאים נוספים
עשירים במינרלים, ויטמינים ובסיבים תזונתיים.
שלבו קטניות בתפריט היומי:
קטניות כמו עדשים, שעועית, גרגירי חומוס ועוד, עשירות
בוויטמינים ובמינרלים. זכרו שקטניות מונבטות בעלות ערך תזונתי גבוה יותר.

שלבו קטניות. תמונה: pexels
שינוי קטן אחד ביום – פחות סוכר, יותר ירקות, טיגון אחד פחות או בחירה בשמן איכותי, יכול להוביל לשיפור גדול לאורך זמן.
תזונה בריאה אינה עונש, אלא מתנה שהגוף שלנו מודה עליה בכל בוקר מחדש. אז התחילו בצלחת הבאה שלכם – הבריאות מתחילה בביס הראשון.
באדיבות אמיר כלפון ושירה גליק
לכתבות נוספות בנושא חזרה לאיזון ולשגרה של תזונה בריאה:
5 טעויות נפוצות שלא כדאי לך לעשות בדיאטה בריאה של אחרי החגים
6 טיפים פשוטים לחזרה לשגרה בריאה במשפחה



