Spirulife_Shocomaca_fly
barimax1125_Fly

פטריית מלך היער (ארינג'י) על קרם ארטישוק ירושלמי

מאת: אביטל סבג - מחברת רב המכר ״חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן״, חוקרת, מרצה מטפלת בתזונה ורפואה סינית עתיקה, מנהלת את מרכז זן קואן אום בהוד השרון
זמן קריאה: < 1 דקה
מלך היער פוגש את הארטישוק הירושלמי - מנה אחת שמצליחה להיות גם גורמה וגם בריאות

פטריית מלך היער (ארינג'י) על קרם ארטישוק ירושלמי. צילום: בבי חורש סבג, אוסף צילומי מתכונים אביטל סבג

Spirulife_Shocomaca_IN

הכירו את הארינג'י – פטריית מלך היער האצילית, בעלת טעם בשרני, שמככבת במסעדות גורמה וגם במטבחים בריאים במיוחד.

במתכון הזה היא פוגשת קרם ארטישוק ירושלמי קטיפתי, עם נגיעות שום, ג'ינג'ר ושמן שומשום.

ואת השילוב הזה, גם אתם חייבים לפגוש על הצלחת שלכם.

המתכון לפניכם.

למתכוני בריאות נוספים על בסיס פטריות:

פטריות שיטאקי צרובות

המבורגר פטריות וקינואה

מרק פטריות וארטישוק ירושלמי

מתכון לפטריית מלך היער (ארינג'י) על קרם ארטישוק ירושלמי

מצרכים ל-4 סועדים:

חצי קילו ארטישוק ירושלמי מקולף

תפוח אדמה ללא קליפה מבושל

4 פטריות מלך היער גדולות

למרינדה:

רבע כוס יין אדום (לא חובה)

2 שיני שום

פלפל צ'ילי טרי

כפית מלח גס

כפית פלפל שחור

כף שמן שומשום

כף ג'ינג'ר מגורר

כוס מים

הוראות הכנה:

פורסים כל פטרייה לאורך בעובי של חצי סנטימטר, וחורצים בעזרת סכין לאורך הפטרייה כמה פסים.

מניחים בכלי יחד עם המרינדה ונותנים לפטריות לשבת 5-2 שעות מנימום.

מעבירים לתבנית פיירקס עם נייר אפייה מעל ואופים בחום של 180 מעלות 40 דקות.

על מחבת ברזל פסים לוהט, מניחים את הפטריות וצורבים דקה לכל צד.

מבשלים את הארטישוק הירושלמי עד שמתרכך, מעבירים ללא הנוזלים עם תפוח האדמה וכפית מלח למעבד מזון, עד לקבלת מרקם חלק.

מניחים כף מקרם הארטישוק, מעליו 3 פרוסות של פטריות צרובות, בוזקים שמן זית ולימון ומגישים.

אפשר לקשט בפטרוזליה או כוסברה מעל.


המתכון לקוח מתוך סדנה במסגרת קורס הבישול "זן מסביב לשולחן" של אביטל סבג. ניתן לקרוא על הסדנה כאן.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו