Focus_10_fly
Briaa_Nov_Fly

חשבתם שזה בריא? הסדנה שגילתה לנו איפה באמת מסתתר הסוכר

מאת: טל בן מלך – נטורופתית ורפלקסולוגית
זמן קריאה: 2 דקות
במסגרת כנס "אוכלים בריא 16" של Eatwell, נכנסתי לסדנה של הנטורופתית מורן זוהר כדי ללמוד על תזונה, ויצאתי עם תובנה מטלטלת: אנחנו אוכלים הרבה יותר סוכר ממה שאנחנו חושבים, גם במוצרים הכי "בריאים" 

איפה מתחבא הסוכר? לא רק בסוכריות. צילום: Pexels

Briaa_Nov_IN

האווירה בכנס "אוכלים בריא 16" הייתה של חגיגת בריאות אחת גדולה – קהל של מאות אנשים חובבי בריאות, דוכנים צבעוניים ומלאים בכל טוב: צמחי מרפא, תוספי תזונה, ספרים ואפילו הגרלה של חופשת וולנס זוגית (תחזיקו לי אצבעות!)

בחרתי להיכנס לסדנה הפרקטית "איפה מתחבא הסוכר שלי", בהנחיית מורן זוהר – נטורופתית, מרתוניסטית ומנחת סדנאות. מורן פתחה בסיפור אישי מרגש על החיבור שלה לתחום הבריאות, מה שיצר מיד קשב רב בחדר, אבל הערך האמיתי הגיע כשהיא צללה לתוך האותיות הקטנות שעל גבי האריזות.

המסתננים השקטים לצלחת 

החלק המרכזי בסדנה עסק בנושא שכואב לכולנו: "איפה מסתתר הסוכר". 

המספרים הדהימו אותנו – לפי ארגון הבריאות העולמי, ילדים אמורים לצרוך עד 3 כפיות סוכר מדי יום ומבוגרים 8-6 כפיות סוכר.

הסוכר מסתתר גם בלחם "בריא". צילום: Pexels

הסוכר מסתתר גם בלחם "בריא". צילום: Pexels

כולנו היינו בהלם כשנחשפנו למספרים האמיתיים: ילד ממוצע צורך כ-34 עד 43 (!!!) כפיות סוכר מדי יום, ומבוגר צורך כ-30 כפיות סוכר ביום. הפער מבהיל ובלתי נתפס. 

לפי מורן, הבעיה היא לא רק במוצרים שלמדנו להיזהר מהם, כמו קולה, עוגייה או סוכריה.
מורן הציגה בפנינו מוצרים שרובנו מחזיקים במקרר או במזווה תחת הקטגוריה של "בריאות": חלב סויה, לחם דגנים, חטיפי אנרגיה ואפילו משקאות כמו אקטימל.

התגלית הייתה מאכזבת אך חשובה: רבים מהם מתיימרים להיות בריאים, אבל  בפועל הם עמוסים בסוכר.

למדנו שסוכר הוא אלוף התחפושות. הוא לא תמיד מופיע במפורש כ"סוכר", ולמדנו לזהות את עשרות השמות הנרדפים שלו בתוויות המזון.

המסקנה הייתה ברורה: מי שרוצה לשלוט בבריאות שלו, חייב ללמוד לקרוא תוויות ולא להסתמך על ההבטחות השיווקיות שבקדמת האריזה.

מורן זוהר בכנס "אוכלים בריא 16". צילום: ליאור שני

מורן זוהר בכנס "אוכלים בריא 16". צילום: ליאור שני

לא רק מה לא, אלא גם מה כן

הסדנה לא השאירה אותנו רעבים או מתוסכלים. מורן ציידה אותנו בכלים לתזונה בריאה וברעיונות לנשנושים שפויים וטעימים.

בשלב הטעימות (החלק האהוב עליי), קיבלנו השראה מנשנושים כמו פופקורן ביתי איכותי שמורן הכינה בסדנה, תמרים מדהימים שקל לקחת בתיק, וקרקרים על בסיס קטניות.

אפילו נחשפנו למוצר חדש שיוצא לשוק בקרוב: שיבולת שועל בטעמים שונים להכנה מהירה – פתרון מצוין למי שמחפש בריאות במינימום זמן.

יצאתי מהסדנה עם מודעות גדולה יותר למה שקורה על המדפים בסופר, ועם הבנה שבריאות אמיתית מתחילה בקריאת הרכיבים.

למרבה השמחה, מורן חילקה למשתתפים "דף שליפים" עם השמות השונים של הסוכר, כדי שנדע ממה להיזהר. 

לכתבות נוספות מכנסי "אוכלים בריא":

לא רק אוכל: המנבא הכי חזק לאושר ולהצלחה שנחשף בכנס "אוכלים בריא 16"

כנס "אוכלים בריא 16": סוף שבוע שפותח מחדש את הלב ואת הנשמה

להחזיר את השליטה לצלחת שלכם

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו