שייק אפרסק עשיר בנוגדי חמצון
שייק אפרסק משביע, מרענן ועשיר בנוגדי-חמצון, ויטמינים מסוג B, רכיבים צמחיים בעלי השפעות אנטי-דלקתיות ואנטי-סרטניות.
הדיאטנית לימור בן חיים, יועצת האגודה למלחמה בסרטן, מרחיבה אודות זרעי הפשתן המופיעים במתכון:
"פשתן והשמן המופק ממנו עשירים בחומצה אלפא-לינולנית, מקבוצת האומגה 3, פיטואסטרוגנים, סיבים תזונתיים ורכיבים צמחיים נוספים.
רכיבים אלו ידועים כתורמים לאיזון שומני הדם ולחיזוק המערכת החיסונית.
מחקרים מצביעים על השפעתם האפשרית בהפחתת הסיכון להתפתחות מחלות סרטן הקשורות לאסטרוגן, כגון סרטן השד וסרטן הערמונית".

זרעי פשתן – מוסיפים בריאות לשייק. צילום: pixabay
למתכוני שייקים בריאים נוספים:
פצצת אנרגיה ובריאות: שייק ירוק
מתכון לשייק אפרסק עשיר בנוגדי חמצון
מצרכים:
כוס חלב צמחי, לפי העדפה (אפשר להשתמש בחלב שקדים, חלב אורז או סויה)
2 אפרסקים בינוניים, או בננה טרייה או קפואה, או שילוב של השניים (או כל פרי אחר)
פרוסת ג'ינג'ר טרי, או קוביית ג'ינג'ר קפואה או שמינית כפית אבקת זנגביל (לא חובה, אבל מוסיף)
2-1 כפיות טחינה גולמית איכותית
כפית גדושה של פתיתי שמרי בירה ו/או נבט חיטה
כפית זרעי פשתן טחונים
להמתקה לפי הטעם: דבש / מולסה / סילאן טבעי / לתת אורז / ריבה או סירופ חרובים ללא תוספת סוכר
הוראות הכנה לשייק אפרסק:
טוחנים את כל החומרים יחד בבלנדר, עד לקבלת המרקם הרצוי.
ממתיקים לפי הטעם.



