צ'יפס בטטה בתנור
צ'יפס בטטה בריא יותר מצ'יפס תפוח אדמה.
הבטטה מכילה אבץ, אשלגן, מנגן, מגוון ויטמינים מסוג B (כולל חומצה פולית) וכמות מדהימה ביותר של בטא קרוטן (ויטמין A).
היא קלה מאד לעיכול ומביאה לעליה איטית יותר של רמות הסוכר לאחר הארוחה.
לילדים, הכינו מיני-צ'יפס אפויים, הגישו אותם בכוס קטנה וראו איזו התנפלות תהיה.
למתכוני צ'יפס בריאים נוספים:
צ'יפס ירקות שורש – מתכון וידיאו
קייל צ'יפס עשיר בכלורופיל – מתכון בתחתית
מתכון לצ'יפס בטטה בתנור
מצרכים לכ-4 מנות:
בטטה גדולה
כף שמן זית
מלח גס (רצוי מלח ים)
פלפל שחור גרוס / טחון טרי
לא חובה, אבל מוסיף:
4 שיני שום מקולפות
2-3 גבעולי מרווה או טימין
הוראות הכנה לצ'יפס בטטה:
חממו את התנור למעט יותר מ-200 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
שטפו וקרצפו היטב את הבטטה (רצוי להשאיר את הקליפה).
חצו אותה לאורך וחתכו כל חצי ל-7 צ'יפסים.
שפשפו בשמן, תבלו בפלפל ומלח, וסדרו בתבנית.
פזרו את שיני השום, אפו כ-10 דקות והפכו.
פזרו את גבעולי המרווה או הטימין והמשיכו לאפות כ-10 דקות נוספות, עד שהצ'יפס מוכנים.
הגישו חם.
רואים? זה לא מאוד מסובך להחליף ג'אנק פוד במזון טעים ובריא. ולפי האגודה למלחמה בסרטן – זה בהחלט משתלם…



