אורז חגיגי לראש השנה ברוטב עגבניות ובתוספת גרגירי רימון
מנת האורז החגיגית הבאה מביאה עימה לשולחן ראש השנה ערכים תזונתיים נהדרים.
גרגירי הרימון, המסמלים את החג, עשירים בנוגדי חמצון ובעלי יתרונות בריאותיים רבים עליהם תוכלו לקרוא כאן.
בנוסף, הם מוסיפים למנה טוויסט מתוק וצבע נפלא.
למתכונים חגיגיים נוספים לראש השנה:
עוגת דבש לראש השנה – הגרסה הבריאה
מתכון לאורז חגיגי לראש השנה
מצרכים:
כוס אורז בסמטי
2 כוסות מיץ עגבניות
כוס מים רותחים
כפית וחצי מלח
שמן זית איכותי
3 בצלים בינוניים
חופן של צימוקים כהים
½ כוס שקדים פרוסים וקלויים
½ כוס גרגרי רימון טריים
הוראות הכנה לאורז חגיגי לראש השנה:
שטפו את האורז היטב עד שהמים נראים צלולים.
השרו כ-20 דקות וסננו.
בסיר רחב חממו 4 כפות שמן זית, הוסיפו את האורז וערבבו קלות עד שכל גרגר מצופה.
הוסיפו מלח, צקו את מיץ העגבניות והמים והביאו לרתיחה.
הנמיכו את האש, כסו ובשלו כ-18 דקות עד לספיגת כל הנוזלים.
השאירו מכוסה ל-10 דקות.
פרסו דק את הבצלים.
במחבת חממו כ-5 כפות שמן זית וטגנו את הבצלים עד הזהבה קלה. הוסיפו את הצימוקים והמשיכו עוד 2 דקות בלבד.
הסירו מהאש וערבבו עם השקדים הקלויים.
לפני ההגשה, העבירו את האורז לקערה יפה, פזרו מסביב את תערובת הבצל, הצימוקים והשקדים וקשטו בגרגירי רימון.

הצעת הגשה לאורז על שולחן החג בראש השנה. צילום: הדס ניצן


