עוגת דבש לראש השנה - הגרסה הבריאה
קבלו גרסה קלה ובריאה יותר לעוגת הדבש המסורתית.
השילוב של שיבולת שועל דקה, דבש ותיבול מנצח של וניל וקינמון יוצר עוגה רכה, עסיסית שתמלא את הבית בנינוחות חג.
כך מחברים בין מסורת לבריאות ושומרים על אורח חיים מאוזן.
לקינוחי בריאות נוספים שמתאימים לראש השנה:
עוגת תפוחים ושיבולת שועל – בלי סוכר ובלי קמח לבן
מתכון לעוגת דבש לראש השנה – הגרסה הבריאה
מצרכים ל-10 מנות:
כוס קמח שקדים או שקדים קלויים טחונים דק
חצי כוס קוואקר (שיבולת שועל) דקה
4 ביצים L (מומלץ ביצי חופש אורגניות) בטמפרטורת החדר
חצי כוס דבש (או 2 כפות של מייפל טבעי + שליש כוס דבש)
מקל וניל איכותי
חצי כפית תמצית שקדים
קורט אגוז מוסקט או חצי כפית קינמון
חצי כפית סודה לשתייה
כפית חומץ תפוחים או מיץ לימון
חצי כפית מלח
לקישוט: גרגרי רימון, שקדים פרוסים קלויים ודבש
הוראות הכנה לעוגת דבש בריאה:
חממו תנור ל־175°C ורפדו תבנית (24 ס"מ) קפיצית בנייר אפייה.
טחנו את שיבולת השועל יחד עם השקדים לקמח דק או גס, לפי העדפתכם.
הפרידו את הביצים (חלמונים לחוד וחלבונים לחוד)
חצו את מקל הווניל, גרדו את הזרעים והוסיפו אותם לקערת החלמונים.
טרפו את החלמונים עם זרעי הווניל, דבש, תמצית השקדים, הקינמון או האגוז המוסקט, המלח והסודה לשתייה עד שמתקבלת תערובת חלקה.
בקערה נפרדת הקציפו את החלבונים יחד עם מיץ הלימון עד שיתקבל קצף לבן רך ויציב.
קפלו את החלבונים בעדינות לתוך בלילת קמח השקדים ושיבולת השועל בשלושה סבבים.
צקו לתבנית ואפו 30-35 דקות.
כדי לוודא שהעוגה מוכנה, הכניסו קיסם ובדקו שהוא יוצא יבש.
צננו 10 דקות בתוך התבנית, ואז שחררו את הדפנות והמשיכו לצנן את העוגה עד לטמפרטורת החדר.
רגע לפני שמגישים זלפו דבש ופזרו שקדים פרוסים וגרגרי רימון.

עוגת דבש טעימה ובריאה. צילום: יח"צ



