טראפלס חלבה בריאים
במתכון לטראפלס חלבה הבא נעשה שימוש בנבט החיטה.
נבט החיטה הוא הלב של גרעין החיטה, והוא נחשב לאוצר תזונתי עשיר במיוחד בוויטמיני B, אותם חשוב לצרוך מידי יום לטובת תפקוד תקין וכן לשמירה על עור ושיער בריאים.
אפשר למצוא נבט חיטה בכל חנות טבע, אך כדאי לרכוש אותו כשהוא נשמר בקירור, ולהמשיך לאחסן בצנצנת סגורה במקרר כדי לשמור על טריותו ואיכותו.
לפי האגודה למלחמה בסרטן, אפשר למנוע כ-50% ממקרי התחלואה בסרטן על ידי אימוץ אורח חיים בריא.
זה מתחיל מתזונה נכונה ונמשך בבחירות קטנות שעושות הבדל גדול.
במסגרת קידום המסר הזה חברה האגודה לפיליס גלזר, מהשמות הבולטים בבישול הבריא בישראל, שמשתפת במתכון בריא זה.
כן, גם מתוק יכול להיות בריא!
למתכונים קודמים לקינוחים בריאים:
מתכון לטראפלס חלבה בריאים
מצרכים ל-16 טראפלס חלבה:
⅔ כוס נבט חיטה
½ כוס גרעיני חמניה
6 כפות דבש
½ כוס טחינה (עדיף לא טחינה מלאה)
לגלגול: קקאו / קוקוס / אבקת חרובים / זרעי שומשום
הוראות ההכנה לטראפלס חלבה:
טחנו דק את גרעיני החמניה לקמח בבלנדר או בטוחן קפה (הכמות שצריכה להתקבל לאחר הטחינה היא של ⅔ כוס).
ערבבו את נבט החיטה וזרעי החמניות הטחונות בקערה בינונית.
בקערית קטנה, ערבבו טחינה ודבש.
הוסיפו את הטחינה והדבש לקערה עם נבט החיטה ולושו ביד עד שיווצר בצק.
הרטיבו את הידיים וצרו כדורים קטנים בגודל ג'ולות.
כסו ואחסנו במקרר עד שהכדורים הופכים ליציבים.
לפני ההגשה, גלגלו את הכדורים בקקאו.
אפשר גם לגלגל בקוקוס, זרעי שומשום או אבקת חרובים לפני הקירור.

טראפלס חלבה – פינוק בריא. צילום: pixabay



