חומוס מעדשים כתומות של השף צחי בוקששתר

חומוס מעדשים כתומות הוא מנה פשוטה ונהדרת.
הממרח הזה גם קל יותר לעיכול, ואם ממעיטים בשום ילדים יאהבו אותו.
זמן הכנה: 20 דקות, זמן בישול: 30 דקות, הזמן הכולל: 50 דקות (ועוד כשעה לצינון)
למתכונים נוספים של חומוס בריא עם טוויסט:
מתכון לחומוס מעדשים כתומות של השף צחי בוקששתר
מצרכים ל-6 מנות ראשונות נדיבות
½1 כוסות עדשים כתומות
½2 כוסות מים
1 כוס שקדים קלופים
5-2 כפות ממרח שקדייה (אפשר גם טחינה)
1 כפית גדושה פפריקה מרוקאית מתוקה
פיסת כורכום טרי או 1/8 כפית אבקת כורכום
1 שן שום גדולה
מיץ מחצי לימון
מלח
הוראות הכנה:
שטפו את העדשים והעבירו לסיר.
הוסיפו מים, את הפפריקה ואת הכורכום.
בשלו עד שהעדשים יתפוצצו, במשך כ-20 דק'. הוסיפו שום וכבו את האש.
אחרי שהעדשים יצטננו סננו את המים העודפים, שמרו חלק מהעדשים לקישוט ואת השאר טחנו במעבד מזון עם השקדים. הוסיפו מלח לפי הטעם, אבל ברגש.
הוסיפו מיץ לימון ושקדייה עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מעדן!
המתכון לחומוס מעדשים כתומות לקוח מתוך התוכנית להתחדשות הכבד המפורטת בהרחבה בספר "כבד שומני – המגפה השקטה", מאת כריסטין קירקפטריק וד"ר אברהם חנונה, בהוצאת פוקוס.
המתכון באדיבות השף והנטורופת צחי בוקששתר שאף סייע בעריכת הספר.



