צ'אטני פסטו - ממרח הודי מושלם

צ'אטני פסטו. צילום: מיכל לנרט, מתוך אוסף צילומי הספר רב המכר "חמש עונות במטבח - בישול טבעוני ברוח הזן"
המתכון לממרח צ'אטני פסטו לקוח מתוך סדנת הבישול והלמידה של אביטל סבג במסגרת הקורס "זן מסביב לשולחן", שם הוגש כליווי מושלם ללחם כוסמת וזרעונים.
רגע לפני שאתם נהנים ממנו גם, כדאי לאמץ עיקרון אחד מתוך עולם הזן: אכילה מודעת.
שבו בנחת, ומקדו את תשומת הלב המלאה שלכם במה שאתם מכניסים לגוף.
שימו לב לנשימה, ללעיסה, לבליעה ולתחושות שעולות בגוף בזמן האכילה.
כך כל ביס הופך לא רק לטעים יותר, אלא גם למזין ומחזק עבור הגוף והנפש.
לגרסאות נוספות לממרח פסטו בריא:
מתכון לממרח צ'אטני פסטו
מצרכים:
3 חבילות של כוסברה טרייה
6 שיני שום קלופות
פלפל צ'ילי טרי
½ כוס שבבי קוקוס
לימון שלם (ללא הקליפה)
כוס שמן זית
חתיכת ג'ינג'ר טרי באורך אצבע
1 כפית מלח גס
הוראות הכנה:
הכניסו את כל עלי הכוסברה לקערה גדולה עם מים, והשרו למשך כ-15 דקות כדי להסיר חול ולכלוך.
שטפו היטב וייבשו.
הכניסו את כל המצרכים למעבד מזון (מג'ימיקס או פוד פרוססור).
טחנו במשך כמה דקות, עד לקבלת המרקם הרצוי.

צ'אטני פסטו ועוד ממרחים טובים. צילום: מיכל לנרט, מתוך אוסף צילומי הספר רב המכר "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן"
מתעניינים בקורס של אביטל סבג "זן מסביב לשולחן"? הלכנו לטעום ממנו בעצמנו – הפרטים כאן


