Sequoia_Fly
Liat_Fly

3 מתכוני לביבות עם טוויסט

מאת: אביטל סבג - מחברת רב המכר ״חמש עונות במטבח בישול טבעוני ברוח הזן״, חוקרת, מרצה מטפלת בתזונה ורפואה סינית עתיקה, מנהלת את מרכז זן קואן אום בהוד השרון
זמן קריאה: 2 דקות
מה דעתכם לגוון קצת עם הלביבות? לכבוד חנוכה, אביטל סבג מפנקת במתכונים לא שגרתיים ללביבות פטריות, קציצות פרסה וטופו טיקה פאניר

3 מתכונים ללביבות עם טוויסט בעלילה. צילום: בבי חורש סבג

Liat_IN

וריאציות ללביבות בסגנון פחות מסורתי עם טוויסט בעלילה.

והכל – טעים ומזין במיוחד.

שווה לשמור ולהכין לכל אורך השנה ובמיוחד להפתיע את האורחים בחג החנוכה!

למתכוני בריאות נוספים לחנוכה:

3 מתכוני חנוכה מלכותיים

לביבות ירק בריאות לחנוכה

לביבה – קטנה, גדולה, מתוקה ומלוחה

לביבות פטריות מאיזה פטריות שאוהבים

לביבות פטריות מאיזה פטריות שאוהבים. צילום: אביטל סבג

לביבות פטריות מאיזה פטריות שאוהבים. צילום: אביטל סבג

המצרכים הדרושים לכמות של 20 לביבות:

כוס קינואה או אורז מבושל

חצי כוס פטרוזיליה שטופה וקצוצה

2 בצלים

3 כפות שמן זית

200 גרם טופו רך

10 פטריות מכל סוג: שמפיניון, מלך היער, פורטובלו

4 שיני שום מעוכות

כפית כמון

חצי כפית פלפל שחור

כפית מלח גס אטלנטי

אופן ההכנה:

קוצצים את הבצל והשום ומעבירים למחבת עם שמן זית לקירמול.

קוצצים את הפטריות ומוסיפים אותן ואת התבלינים, כולל פטרוזיליה.

מקפיצים מספר דקות עד שמזהיב.

למעבד מזון, מכניסים קינואה וטופו יחד עם חצי מכמות הפטריות והבצל.

טוחנים לעיסה גסה.

מערבבים בקערה את יתר הפטריות עם העיסה, ויוצרים קציצות שטוחות.

מניחים על נייר אפייה בתבנית, ואופים בחום של 220 מעלות בתנור שחומם מראש, למשך חצי שעה.

קציצות פרסה ותפוח אדמה

המצרכים הדרושים:

2 פרסות

2 תפוחי אדמה

רבע כוס קמח כוסמין

2 ביצי חופש אורגניות

כפית קארי

חצי כפית פלפל שחור

כפית מלח גס אפור

4 שיני שום קצוצות

רבע כוס שומשום מלא

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את הפרסות ומאדים אותן עד שמזהיבות עם כף שמן זית בסיר אך ללא בישול יתר.

קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם עד שמתרככים.

מועכים למרקם של פירה, ומוסיפים אליו את שאר המרכיבים ומערבבים.

יוצרים קציצות שטוחות ומניחים על תבנית אפיה מעל נייר אפייה.

אופים בתנור למשך 30 דקות בחום של 200 מעלות או בטיגון עם 4 כפות שמן זית או 2 כפות שמן קוקוס.

טופו טיקה פאניר ברוטב מקמהני

טופו טיקה פאניר. צילום: מיכל לנרט - מתוך אוסף הספר רב המכר "חמש עונות במטבח - בישול טבעוני ברוח הזן - גפן

טופו טיקה פאניר. צילום: מיכל לנרט – מתוך אוסף הספר רב המכר "חמש עונות במטבח – בישול טבעוני ברוח הזן – גפן

המצרכים הדרושים להכנת 25 כדורים:

30 עלי חוביזה

חצי קילו טופו

2 כוסות חומוס גרגירים לאחר בישול

2 כוסות כוסברה

צרור עלי בזיליקום

חצי בצל

3 שיני שום

ראש ג'ינג'ר

כף כמון

כפית מלח גס אטלנטי

אופציונלי: שומשום לציפוי הכדורים

המצרכים לרוטב:

חצי בצל

2 עגבניות

פלפל צ'ילי טרי חצי

1/2 כפית פלפל שחור

3 כפות שמן זית

כף ג'ינג'ר כתוש טרי

2 שיני שום כתושות

מעט כורכום

2 כפות משחת קארי אדום

100 גר' אגוזי קשיו מושרה

כוס וחצי מים

הוראות הכנה לכדורים:

משרים את החוביזה במים עם כפית מלח.

מאדים בסיר עם כוס מים רותחים לחמש דקות, ושוטפים מעל מסננת לצנן את החוביזה.

מעבירים למעבד מזון לפי הסדר: שום וג'ינג'ר וטוחנים.

מוסיפים בצל, כוסברה, בזיליקום, גרגירי חומוס וטופו, וטוחנים בפולסים לקבלת תערובת גסה.

מגלגלים כדורים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. ניתן לגלגל אותם גם בשומשום, אם אוהבים.

מורחים שמן זית מתחת, ואופים בחום של 200 למשך 20 דקות, שעדיין הכדורים יהיו רכים מבפנים.

הכדורים נכנסים לתנור. צילום: מור דביר

הכדורים נכנסים לתנור. צילום: מור דביר

בינתיים מכינים את הרוטב:

מטגנים את העגבניות, מוסיפים את התבלינים, הג'ינג'ר והשום, ולאחר כשתי דקות מוסיפים את הנוזלים.

מבשלים על אש קטנה.

לאחר כרבע שעה מוסיפים את הקשיו ומבשלים עוד 5 דקות.

מעבירים בבלנדר למרקם חלק.

הוסיפו נוזלים לפי הצורך לקבלת מרקם נוזלי או סמיך כרצונכם.

הגשת המנה:

מעבירים את הכדורים לצלחת הגשה, יוצקים מהרוטב ומגישים.

ניתן להכניס לתנור עם הרוטב לאחר הכנת הכדורים לעוד 10 דקות, ולהגיש לצד צלחת אורז בסמטי נקי.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו