קדרת דגים עם פסטו
מאת: הוצאת פוקוס בע"מ
- הוצאת ספרי הבריאות הגדולה בישראל
מתכון נהדר מתוך הספר "הדיאטה הים תיכונית" בהוצאת פוקוס.
מנה אחת מכילה:
- עומס גליקמי: 0
- חלבונים: 28 גרם
- פחמימות: 7 גרם
- שומנים :13 גרם (מתוכם שומן רווי 3 גרם)
- סיבים תזונתיים: 4 גרם
לטובת המתכון אפשר להשתמש בפסטו איכותי שנקנה בחנות, אך אין כמו הארומה הנפלאה העולה מפסטו טרי.
מומלץ להגיש לצד סלט ירוק.
למתכונים משלימים למנה:
סלט ירוק עם אגוזי מלך וחמוציות
מתכון לקדרת דגים עם פסטו
מצרכים ל-4 מנות:
400 גרם פילה דג לבן
1 בצל גדול, פרוס
200 גרם פרחי ברוקולי
1 פלפל אדום או ירוק, פרוס
500 גרם פטריות, פרוסות
2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
2 כפות פסטו בזיליקום
הוראות הכנה:
חממו מראש את התנור ל-100 מ"צ, או לדרגת החום הנמוכה ביותר בתנור.
הניחו את הדגים בתבנית חסינת-חום.
הוסיפו את הירקות וכסו במכסה.
אפו 40 דקות, או עד שהטמפרטורה במדחום הבישול מגיעה ל-60-55 מ"צ.
לקראת סוף זמן האפייה בזקו גבינת פרמזן. שימו 2-1 כפיות פסטו על חתיכות הדג.
רוצה פרטים נוספים על הספר?