מרק עגבניות צלויות
לכבוד יום הטבעונות העולמי שחל ב-1.11, הנה מתכון למרק עגבניות עם טוויסט, שמהווה הוכחה מושלמת לכך שאוכל טבעוני יכול להיות לא רק בריא, אלא גם עשיר ומענג.
מרק עגבניות צלויות הוא דוגמה נהדרת לאופן שבו ניתן ליצור עומק טעמים מדהים ומרקם עשיר ללא שימוש במוצרים מן החי.
העגבניות הצלויות מעניקות למרק עומק טעמים שלא תמצאו במרק עגבניות רגיל, והתוצאה היא מנה שתגרום לכם להתאהב מחדש במרק הכי בסיסי שיש.
לגרסאות נוספות של מרק עגבניות בריא:
מרק בריא של מסעדה: עגבניות, ירקות שורש וזעתר
מתכון מרק עגבניות צלויות
מצרכים:
5 עגבניות בינוניות טריות
4 שיני שום
חצי בצל בינוני
4 עלים של בזיליקום טרי
שמן זית
מעט אורגנו יבש
פלפל ומלח, לפי הטעם
הוראות הכנה:
חתכו כל עגבנייה לחצי, והניחו אותן עם שיני השום בתבנית.
זלפו מעליהן שמן זית, מלח ופלפל, וצלו בתנור למשך 12 דקות על 200 מעלות, ולאחר מכן קררו את התבנית למשך 10 דקות.
בינתיים, פרסו את הבצל ובשלו אותו בסיר עם מעט שמן זית על להבה בינונית.
ערבבו כל 5-10 דקות עד להתרככות הבצל.
הוסיפו את העגבניות עם השום לסיר ומעכו אותם באמצעות מוט בלנדר, למרקם חלק.
הוסיפו את עלי הבזיליקום וערבבו.
המשיכו לבשל על חום נמוך.
בסיום הבישול הוסיפו אורגנו, פלפל ומלח, לפי הטעם, וערבבו היטב.