קציצות סלק עם טופו
בראש השנה, נהוג לאכול סלק "שיסתלקו עוקבינו", אבל סלק הוא תוספת נהדרת לתפריט שלנו כל השנה, ואת קציצות הסלק הבאות תשמחו לאכול כל יום.
מדובר בירק מזין ובריא, עשיר בוויטמינים ובברזל.
המתכון מטה לקציצות סלק עם טופו מציע דרך יצירתית ומזינה לשלב את הסלק בתפריט היומיומי, וליהנות מיתרונותיו התזונתיים.
מומלץ להגיש לצד סלט טרי או ירקות קלויים.
למתכוני בריאות נוספים עם סלק:
מתכון קציצות סלק עם טופו
מצרכים:
סלק מבושל ומגורר
300 גרם טופו רך
בצל קטן
שן שום
רבע כוס קמח חומוס / עדשים כתומות
כף רוטב סויה
כף שמן זית
חצי כפית כמון
פלפל ומלח לפי הטעם
הוראות הכנה:
חממו תנור ל-180 מעלות.
מעכו את הטופו בידיים או באמצעות מזלג עד שיתקבל מרקם פירורי.
גררו את הסלק, כתשו את השום וקצצו את הבצל והוסיפו לתערובת.
הוסיפו את קמח החומוס או העדשים, שמן הזית, רוטב הסויה והתבלינים.
ערבבו היטב עד להתגבשות העיסה.
צרו קציצות בגודל אחיד והניחו אותן בתבנית על גבי נייר אפייה.
אפו בתנור החם לכ-20 דקות, עד להזהבת הקציצות.