RUMALYA_Fly
Liat_Fly

פשטידת טופו קישואים מעולה לשבועות

מאת: המתכון באדיבות משק ויילר
זמן קריאה: < 1 דקה
פשטידת קישואים נהדרת, טבעונית לחלוטין, שמתאימה לשולחן החג

פשטידת טופו קישואים. צילום: Foody – נמרוד סונדרס

Bari15_In

חלק אוהבים אותה חמה, ואחרים מתעקשים לאכול אותה קרה, אבל דבר אחד בטוח…

פשטידת הקישואים הבאה היא טעימה ויפהפיה, ומוכיחה שפשטידת שבועות ממש לא חייבת להיות מבוססת על גבינה.

למאפים טבעוניים נוספים שמתאימים לשבועות:

פשטידת בצל לשבועות

לזניה טבעונית עתירת חלבון

פשטידת תרד ועלי מנגולד

מתכון לפשטידת טופו קישואים

מצרכים:

בצל בינוני קצוץ

4 קישואים פרוסים לעיגולים

חבילת טופו הבית (300 גרם)

כף טחינה

כף קמח עדשים

100 גרם עגבניות מיובשות

כף שמן זית

כפית מלח וכפית פלפל

הוראות הכנה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות

מטגנים את הבצל במעט שמן עד שהוא מזהיב

מגרדים את הטופו בפומפייה לקערה.

מוסיפים לקערה את הבצל, הטחינה, כף קמח עדשים וכף שמן זית.

מוסיפים את התבלינים ומערבבים.

משמנים תבנית ומסדרים בשכבות את העגבניות המיובשות, תערובת הטופו והקישואים.

מכניסים לתנור המחומם לחצי שעה ולאחר מכן ממשיכים לעוד כ-10 דקות על 200 מעלות בטורבו.

מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו