כדורי טופו חבל"ז
רעיון לארוחה מתוך הספר "פשוט משפחה בריאה" בהוצאת פוקוס.
אלמנט ההפתעה: אם לא תגלו מראש, קשה לזהות שמתחבא כאן טופו.
וגם מפנה בעלילה: אין צורך לבשל את כדורי הטופו ברוטב.
למתכונים נוספים מבוססי טופו:
מתכון כדורי טופו חבל"ז
מצרכים ל-8-10 מנות:
לקציצות:
2 חבילות טופו (כ-600 גרם)
4 גבעולי בצל ירוק, החלק הירוק בלבד
5 שיני שום
1 כף גדושה חמאת שקדים או טחינה גולמית
צרור קטן של עלי פטרוזיליה (או כוסברה לאוהביה)
½ כוס קמח עדשים כתומות (או קמח אחר לבחירתכם)
2 כפות רוטב סויה איכותי (יש ללא גלוטן)
מלח ופלפל
זרעי שומשום לציפוי הכדורים – אפשרות
לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
3 עגבניות גדולות ובשלות מרוסקות במעבד מזון או מקולפות וקצוצות
1 כפית פפריקה
3 שיני שום קצוצות
3 כפות רוטב סויה איכותי (יש ללא גלוטן) או מלח לפי הטעם
קורט צ'ילי גרוס (אפשרות)
2 כפות עשבי תיבול קצוצים לטעמכם: אורגנו/זעתר/שמיר
כ-1 כוס מים
הוראות הכנה:
לחמם תנור לחום בינוני – 180 מעלות.
להניח במעבד מזון את כל הרכיבים לקציצות, למעט השומשום, ולטחון לקבלת עיסה אחידה.
ליצור מהעיסה כ-30-25 כדורים בגודל כדור פינג פונג.
לגלגל את כדורי הטופו לציפוי בשומשום ולהניח על נייר אפייה.
בתנור שחומם מראש, לאפות כ-20 דקות עד שהכדורים מזהיבים.
להכנת הרוטב:
בסיר רחב או בסוטאז' לטגן את הבצל בשמן הזית עד שמזהיב.
להוסיף לסיר את שאר רכיבי הרוטב, להרתיח ולבשל כ-10 דקות.
להוסיף כוס מים או יותר, בהתאם לסמיכות הרוטב הרצויה לכם.
לצקת את הרוטב על צלחת הגשה, להניח מעל את הכדורים, לעטר בפטרוזיליה ולהגיש.