LiveWell_Fly
Bari15_Fly

אנמיה (Anemia)

מאת: מאת ד"ר ג'יימס באלך (M.D) וד"ר מארק סטנגלר (N.D) האנציקלופדיה החדשה לריפוי טבעי
זמן קריאה: 2 דקות
המלצות לתזונה בריאה בנושא אנמיה
Jeliat_In

שינויים בתזונה חשובים מאוד לכל מי שסובל מאנמיה. אם תפעלו על פי ההצעות הבאות במשך מספר שבועות ועדיין תרגישו עייפים, התייעצו עם הרופא. ייתכן שיש הפרעה נוספת שגורמת למצב הזה, או שאתם סובלים מהפרעה אחרת ולא מאנמיה.

מזונות מומלצים

תכננו את ארוחותיכם כך שיכילו הרבה ברזל. המקור הטוב ביותר למינרל זה הוא כבד עגל שגדל במרעה אורגני. בספר זה אנחנו אומנם לא נוהגים לעודד צריכה של מזונות מן החי, אולם ייתכן שבשלב זה חיוני לשלב כבד בתזונה שלכם עד שגופכם ישוב לאיתנו. הכלילו בתפריטכם ירקות עליים (חוץ מתרד – קראו את ההערה לגבי החומצה האוקסלית בסעיף הבא מזונות שיש להימנע מהם), כרישה, אגוזי קשיו, דובדבנים, תותים, פירות יבשים, תאנים, אצות חומיות מסוג קלפ (Kelp) וביצים.

כולם מהווים מקורות מצוינים לברזל. אם אתם צמחוניים ואינכם מוכנים לאכול כבד עגל, הקפידו לאכול מנה אחת או שתיים של ירקות עליים בכל ארוחה.
גם מולסה עשירה מאוד בברזל. טלו כף ממנה בכל יום. ניתן למצוא את המולסה בבתי טבע. קראו את התווית בעיון מאחר שלא כדאי לכם לקנות מולסה שהוספה לה גופרית.

שמרי בירה הם מקור טוב לברזל, חומצה פולית וויטמין B12. הוסיפו כף אחת של שמרי בירה לדגני הבוקר, לסלטים או לשתייה. עשו זאת מדי יום.

ויטמין C מסייע לגוף לספוג ברזל ולשמור עליו. כאשר אתם אוכלים מזונות עשירים בברזל, שתו ביחד עם הארוחה מיץ הדרים או טלו תוסף של ויטמין C.

בשלו את האוכל בכלי בישול העשויים מברזל יצוק. המזון יספוג מעט מהמינרל המצוי בכלי בישול אלה. שיטה זו יעילה במיוחד לצמחונים המתקשים לספק לגופם כמות מספקת של ברזל.

אם אתם סובלים מבעיה במערכת העיכול המקשה עליכם לספוג מזון ביעילות, הכינו מיץ מהירקות שהצענו זה עתה ושתו כמה כוסות ממיץ זה מדי יום. המיצים אינם דורשים מהקיבה ומהמעיים לעבוד קשה ומרכיבי המזון המצויים בהם עוברים בקלות לזרם הדם.

מזונות שיש להימנע מהם

אל תאכלו תרד, רברבר (ריבס), עגבניות או שוקולד. מזונות אלה עשירים בחומצה אוקסלית, חומר המפחית את יכולתו של הגוף לספוג ברזל.

סודה, חלב ומוצרי חלב, קפה ותה שחור חוסמים גם הם את היכולת לספוג ברזל. הימנעו מהם.

ברזל יוצא מן הגוף דרך המעיים. אל תאכלו אפוא סיבים תזונתיים או תוספי מזון העשירים בסיבים תזונתיים יחד עם מזונות עשירים בברזל. הימנעו כליל מאכילת סובין חיטה לא מבושל. זהו משלשל חזק שיכול להוציא מגופכם את כל הברזל שאכלתם במשך היום.

הימנעו משתיית חלב-פרה מאחר שהוא יכול לגרום לדימום נסתר במעיים. הדבר נכון במיוחד לגבי ילדים.
הרבה נשים צעירות – וגם יותר ויותר גברים – נעשים אנמיים כתוצאה מאימוץ דיאטות אופנתיות. אם אתם באמת צריכים לרדת במשקל, אל תרעיבו את עצמכם.

במקום זאת, הגבילו את צריכת השומנים והסוכרים ואכלו מזונות רבים בעלי ערך תזונתי גבוה, כמו ירקות, פירות, מוצרי סויה ודגנים מלאים. להצעות נוספות בנושא ירידה במשקל עיינו בערך השמנת-יתר.

 

למידע נוסף, כולל המלצות טיפול נוספות ראו בספר "האנציקלופדיה החדשה לריפוי טבעי" בהוצאת פוקוס.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. ורד

    המוצר הצמחי העשיר ביותר בברזל