איך מכינים חומוס ביתי?
יום העצמאות מתקרב, ובמקום לקנות קופסאות חומוס, כדאי לכם להתמחות בהכנת חומוס ביתי.
הוא הרבה יותר טעים, וכמובן הרבה יותר בריא.
הדיאטנית תמר ידין מספרת כי החומוס הביתי, על פי המתכון מטה, עשיר בשומנים טובים שתורמים לשובע לאורך זמן, ומלא בוויטמינים ובחלבון בריא.
להשלמת המנה, היא ממליצה להגישו לצד ירקות טריים בשלל צבעים.
לממרחים בריאים נוספים שאפשר להכין בבית:
מתכון לחומוס ביתי
מצרכים לעשר מנות:
4 כוסות של גרגרי חומוס (חומוס יבש עדיף על פני חומוס מקופסת שימורים או חומוס קפוא)
מיץ מלימון אחד
חצי כוס טחינה גולמית
רבע כוס שמן זית (כ-6 כפות)
2 שיני שום קלופות
חופן עלי פטרוזיליה
לתיבול: מלח, פלפל, כף פפריקה מתוקה או כמון
הוראות הכנה:
משרים את גרגרי החומוס בקערת מים למשך לילה שלם.
מסננים את המים, מעבירים לסיר עם מים חדשים ומבשלים למשך כשעה, עד להתרככות הגרגרים.
מכניסים למעבד מזון את גרגרי החומוס, הטחינה, מיץ הלימון, שמן הזית ושיני השום.
טוחנים עד שמתקבלת מחית חלקה.
מתבלים לפי הטעם.
קוצצים את עלי הפטרוזיליה ומפזרים מעל לפני ההגשה.