סלט קינואה עם פירות יבשים
מאת: המתכון באדיבות שף מלון "נווה אילן" - חגי אסרף
זמן קריאה: < 1 דקה
בבית, במלון או במסעדה – ט"ו בשבט מאפשר חגיגה קולינרית בריאה ממוצרי גלם איכותיים מקומיים.
עם המתכון הבא, כולם מרוויחים בריאות והנאה!
מתכונים בריאים נוספים לט"ו בשבט:
מתכון סלט קינואה עם פירות יבשים
מצרכים:
כוס קינואה אדומה
כוס פירות יבשים לבחירתכם
חצי כוס פטרוזיליה
רבע כוס נענע
רבע כוס כוסברה
חצי כוס אגוזי מלך
רבע כוס שקדים מולבנים
רבע כוס מיץ לימון
כפית קינמון
כפית דבש
מעט שמן זית
מלח
הוראות הכנה:
מרתיחים 4 כוסות מים בסיר.
מוסיפים את הקינואה האדומה, מתבלים במעט מלח לפי הטעם, ומבשלים למשך כ-20 דקות עד לפתיחת הקינואה.
מכבים את האש, מסננים את הקינואה מהמים ומחזירים לסיר מכוסה במגבת למשך 10 דקות.
מנצלים את הזמן בכדי לקצוץ את הפירות, האגוזים והעלים הירוקים.
מערבבים את מיץ הלימון עם הדבש, שמן הזית והקינמון.
מערבבים הכל יחד עם הקינואה, ומגישים לשולחן.
בתיאבון וחג שמח!