לוביה, טופו ובטטות
המתכון הבא לקוח מתוך ספר המתכונים הנהדר נפלאות ההנבטה, והוא אחד המתכונים הטעימים שאהובים על כל בני הבית.
נסו ותיווכחו בעצמכם.
ואם אתם לא בטוחים איך מנביטים, תוכלו לצפות בהדרכת הוידיאו המפורטת כאן.
למתכונים נוספים מתוך הספר:
מתכון לוביה, טופו ובטטות
מצרכים:
1 כרשה
1 חבילה טופו אורגני
2 בטטות בינוניות
1 כוס שעועית לוביה מונבטת
3 פטריות
צרור כוסברה
מלח ופלפל
2 כפות סילאן טבעי
2 כפות רוטב סויה
הוראות הכנה:
מבשלים את הלוביה המונבטת כרבע שעה, עד שהיא מתרככת מעט.
חותכים את הטופו לקוביות קטנות ומשרים כרבע שעה עם רוטב הסויה.
בינתיים מטגנים בווק את הכרשה (על מים, כמובן) עד להזהבה.
חותכים בטטות לקוביות קטנות ומוסיפים לכרשה. מקפיצים כל העת כדי שלא יישרף ומוסיפים מעט מים לפי הצורך.
חותכים גם את הפטריות ומוסיפים לסיר.
מוסיפים את הטופו ואת השעועית המבושלת, מוסיפים את רוטב הסויה, הסילאן, המלח והפלפל
ומקפיצים כ-2 דקות.
מכבים את האש, מעבירים לקערת הגשה, ומפזרים מעל התבשיל המוכן כוסברה קצוצה.