Jeliat_Fly
LiveWell_Fly

המבורגר עדשים ושיבולת שועל

מאת: - הוצאת ספרי הבריאות הגדולה בישראל
מתכון קל ומהיר להמבורגר טבעוני, בריא וטעים שאי אפשר לעמוד בפניו: טוחנים את כל המרכיבים יחד, יוצרים עיגולים ולתנור

המבורגר עדשים ושיבולת שועל. צילום: כנה אמונה שכטר

Bari15_In

הנבטת עדשים היא פעולה פשוטה שתשדרג משמעותית את הערך התזונתי של המתכון הבא.

לא בטוחים איך להנביט? צפו בהדרכה.

את ההמבורגר אפשר להגיש בתוך לחמנייה ביתית, עם חסה, נבטים ועגבנייה.

למתכוני בריאות של לחמניות ביתיות:

לחמניות מהירות עם בצל

לחמניות שומשום מהירות הכנה

ללא גלוטן – לחמניות טחינה אווריריות

מתכון המבורגר עדשים ושיבולת שועל

הצעת הגשה: להכניס את ההמבורגר לתוך לחמנייה ביתית, עם חסה, נבטים ועגבנייה. צילום: כנה אמונה שכטר

הצעת הגשה: להכניס את ההמבורגר לתוך לחמנייה ביתית, עם חסה, נבטים ועגבנייה. צילום: כנה אמונה שכטר

מצרכים:

1 כוס עדשים ירוקות / חומות / צהובות, מונבטות

חצי כוס שיבולת שועל גרוסה

1 בצל בינוני

3 שיני שום

חצי כוס עלי פטרוזיליה / כוסברה

2 כפות טחינה גולמית

5 כפות מים

מלח, פלפל

חצי כפית כמון

שמן זית

הוראות הכנה:

טוחנים במעבד מזון את כל החומרים עד לקבלת עיסה אחידה.

יוצרים מהתערובת כ-5 עיגולים ומשטחים לצורה ולגודל של המבורגרים.

אופים בחום בינוני על גבי נייר אפייה כ-15 דקות.

מוציאים מהתנור, ממתינים דקה ומורחים שמן זית על ההמבורגרים.

המתכון לקוח מתוך הספר נפלאות ההנבטה

רוצה פרטים נוספים על הספר?



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו