"הייתי מכורה לסוכר ולא ידעתי"
מרב נירן זוכרת את עצמה מאז ומתמיד במלחמה עם אוכל ובהתעסקות סביב המשקל שלה.
"היו תקופות שבבית הספר קראו לי שמנה, מה שדחף אותי לנסות אינספור דיאטות. תני לי שם של דיאטה וסביר להניח שניסיתי אותה", היא אומרת.
"פעמים רבות דווקא הצלחתי לרדת במשקל… אבל אחרי שהמוטיבציה הראשונית החלה להיסדק, הייתי נתקפת בבולמוסי אכילה ומעלה חזרה את כל מה שהורדתי".
בגיל 14 היא התחילה לעשן והגיעה עד למצב של קופסה וחצי מידי יום.
לאלן קאר, רשת בינלאומית לשחרור מהתמכרויות, הגיעה לאחר 11 שנות עישון אינטנסיבי, בניסיון להיגמל מהסיגריה, שהפכה לדבריה חלק מהיד שלה.
"לא האמנתי שאצליח להיגמל מהסיגריות אי פעם, אבל השיטה של אלן קאר, פיצחה עבורי את המנגנון הפיזיולוגי והמנטלי של ההתמכרות והצליחה לגרום לי להפסיק לעשן בקלות.
הייתי כל כך מוקסמת מהשיטה שהתחלתי לעבוד בעצמי באלן קאר כמדריכה לגמילה מעישון".
להיגמל מהסוכר, כמו שנגמלים מסיגריה
כל הזמן הזה המשיכה מרב להיאבק במשקלה.
במהלך תקופת הקורונה היא החליטה להשתתף באמצעות הזום בסדנה של אלן קאר שהושקה באנגליה לגמילה מסוכר.
"רק אז נפל לי האסימון", היא אומרת.
"עד אז חשבתי שמשהו באופי שלי בעייתי, שאין לי יכולת להתאפק.
הייתי מאשימה את עצמי על כך שאני לא מסתפקת אף פעם בעוגייה אחת, שאני לא יודעת ליהנות רק מקצת גלידה.
בסדנה הבנתי לראשונה שאני בעצם מכורה לסוכר רע.
אני לא אוכלת מבחירה, אלא ההתמכרות היא זו שמנהלת אותי.
כל גישות התזונה שאמרו לי לצמצם, לאכול לפי תפריטים או במינון מסוים, לא הבינו את הפסיכולוגיה שעומדת מאחורי ההתמכרות.
בסוכר, בדיוק כמו בגמילה מעישון – חייבים להיגמל מהחומר, ואז לקבל כלים איך לא ליפול לזה שוב".
"סוכר טוב, סוכר רע"
הסדנה של אלן קאר שנקראת "סוכר טוב, סוכר רע" מתחילה במפגש בן 6 שעות.
אחריו יוצאים לתוכנית ליווי דיגיטלית של 100 ימים.
בתוכנית הזו מקבלים כלים התנהגותיים שמטרתם לייצר את שינוי הדפוסים האוטומטיים שלנו.
בניגוד לתוכניות גמילה אחרות מסוכר, השיטה לא מאמינה בגמילה מלאה מסוכר, אלא רק מהסוכר הרע והמעובד.
"אננס, למשל, הוא נהדר לנו. הוא מכיל הרבה דברים טובים והסוכר בו נספג בצורה איטית", מסבירה מרב.
"בתוכניות בהן נגמלים מכל סוגי הסוכר מרזים מהר, אבל אז נוצר חסך במתוק והגוף נכנס למצוקה ואוגר שומן.
בתוכנית של אלן קאר, אנחנו מבחינים בין שני סוגי הסוכר ונגמלים רק מהסוכר הרע לגופנו".
מרב השילה ממשקלה 8 ק"ג במהלך 100 ימי הסדנה.
היא מספרת כי בנוסף לירידה במשקל, קורים קסמים נוספים:
- המשתתפים משפרים מדדים של סוכר וכולסטרול
- החשק לסוכר הרע יורד
- מנגנון הרעב והשובע חוזר לפעול בצורה טובה
- והכי חשוב – נוצר סוף סוף שקט בראש בכל הנוגע לאוכל.
כיום היא מדריכה בעצמה את הסדנה, שהושקה החודש בישראל. זאת לאחר שמאות אלפים בעולם נגמלו באמצעותה מהסוכר הרע.
למי מתאימה הסדנה?
"הסדנה מתאימה לכל מי שמרגיש שהוא אוכל ללא שליטה, ולא מרעב אמיתי", אומרת מרב.
"אם אתם סובלים מעודף משקל או טרום-סוכרת, יש סבירות גבוהה שאתם מכורים לסוכר רע, וזה לגמרי פתיר.
ממש כמו שנגמלים מסיגריות, אפשר להיגמל גם מהסוכר הרע ולהפסיק את המלחמות עם האוכל. אחת ולתמיד.
הגמילה מהסוכר הרע, טובה לא רק למטרות הרזייה", מדגישה מרב.
"היא תסייע לשמור על בריאותכם לטווח הארוך, ותחזיר לאוכל את תפקידו המקורי – להוות מקור להזנה והנאה".
לפרטים נוספים ולהרשמה לסדנה "סוכר טוב, סוכר רע" לחצו כאן