בורגרים צמחוניים
בורגרים צמחוניים
6 בורגרים
אניסה, נכדתי המתוקה אך הבררנית, למדה לאהוב מנות צמחוניות, בייחוד אם הן דומות למשהו שמגיע בשקית נייר עם צעצוע בפנים. ארגנו לכם חוויית drive through ("קנה וסע") והגישו את הבורגרים בלחמניית שומשום עם התוספות האהובות עליכם.
חומרים
1 קופסת שימורים (400 גרם) גרגירי חומוס, שטופים ומסוננים, או 400 גרם גרגירי חומוס מבושלים ומסוננים.
1 בצל קטן, קלוף וחתוך לרבעים
1/3 1 כוסות פתיתי שיבולת שועל (לא מהירי הכנה)
1 כוס מים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור טחון טרי
1 כפית אבקת שום
1/2 כף סויה
1/2 כף קטשופ
קמח לבזיקה
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
שמים את החומוס והבצל במעבד מזון. טוחנים עד שמתקבל מרקם גס. מוסיפים את שיבולת השועל, המים, המלח, הפלפל השחור, אבקת השום, הסויה והקטשופ. מפעילים ל-10 שניות.
מגרדים את דופנות הקערה ומערבבים את המרכיבים. מורידים את הקערה ממעבד המזון ומניחים אותה במקרר לצינון של 30-25 דקות.
מקמחים קלות את הידיים ויוצרים מהתערובת 6 בורגרים. מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית. שמים את הבורגרים במחבת ולוחצים עליהם בזמן שהם מיטגנים. מטגנים כ-4 דקות מכל צד או עד ששני הצדדים מקבלים גוון זהוב-חום.


