Jeliat_Fly
Jeliat_Fly

פשטידת תרד ועלי מנגולד

מאת: ד"ר גיל יוסף שחר M.D
זמן קריאה: < 1 דקה

צילום: דוד לואיס

Bari15_In

סויה היא קטנייה עשירה בחלבון. בשני העשורים האחרונים הייתה מחלוקת בעולם הבריאות לגבי הסויה.

היום אין ספק בנוגע ליתרונות הבריאותיים שלה ולהמלצה לשלב אותה כחלק מתזונה בריאה ומגוונת. חשוב להקפיד לרכוש סויה אורגנית או סויה ללא הנדסה גנטית NON GMO בלבד! טופו הוא מוצר העשוי מפולי הסויה בעיבוד מזערי או בעבודת יד.

מרכיבים:

3 כרישות קצוצות דק
(אפשר להחליף את הכרישה ב-2 בצלים בינוניים)

חבילת תרד

3 עלי מנגולד גדולים ללא הגבעול הלבן

3 שיני שום קצוצות גס

2 קישואים קטנים

300 גרם טופו אורגני מסוג רך

4 כפות שיבולת שועל דקה – אופציונלי

מיץ מחצי לימון בינוני

מלח הימלאיה ופלפל שחור לפי הטעם

פרוסות עגבנייה לקישוט
*גודל התבנית המומלץ כדי לקבל פשטידה עבה יחסית הוא 20*21 לערך.

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

קוצצים את הכרישה ומכניסים לסיר רחב עם מעט מים. מתחילים תהליך אידוי במים עד לריכוך. מוסיפים בכל פעם מעט מים עד להתרככות מלאה.

מוסיפים את שיני השום הקצוצות עד קבלת ריח שום נעים.

קוצצים את התרד ואת המנגולד ומוסיפים לסיר לתהליך האידוי. מוסיפים קישוא אחד מגורד בפומפייה ואחד נוסף קצוץ דק וממשיכים באידוי. מוסיפים מים במידת הצורך, שימו לב כי העלים מגירים נוזלים רבים.

מתבלים במלח הימלאיה, בפלפל שחור ובמיץ לימון, מערבבים ומתקנים טעמים.

מזיזים את תערובת הירק לקצה האחד של הסיר. חותכים את הטופו לקוביות ומוסיפים אותן בצידו השני של הסיר.

טוחנים עם  בלנדר מוט ידני רק את הטופו עד למרקם חלק.

מערבבים את כל התערובת יחד לכדי עיסה אחת בעזרת כף, מוסיפים ארבע כפות שיבול שועל, שוב טועמים ומתקנים טעמים.

מרפדים תבנית פיירקס בנייר אפייה אקולוגי,
או משמנים במעט שמן קוקוס בכבישה קרה (עם מברשת סיליקון או נייר סופג). משטחים את התערובות ומניחים את פרוסות העגבנייה מעל.

אופים בתנור עד להזהבה במשך 60-45 דקות.

 

__

המתכון הינו חלק מהספר – בריא באמת! – ספר מתכוני הבריאות של המרכז לרפואת הרמב"ם.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו