פטריות חמות בטחינה
מרגע שזה יוצא מהתנור אי אפשר להפסיק לאכול עד שזה מתחסל. תראו הזהרתם. אני לרוב מכינה את זה כמנה ראשונה בימי שישי או כתוספת לארוחה חגיגית.
אל תוותרו על 3 סוגי הפטריות זה עושה את המנה מיוחדת.
מרכיבים:
לטחינה:
1/3 כוס טחינה מלאה גולמית
1/2 כוס מים קרירים
2 שיני שום
קצת לימון
מלח ופלפל
פטריות:
1 כרישה
1 בצל
1 חבילה פטריות שמפיניון
1 חבילה פטריות שיטאקי
1 חבילה פטריות מלך
שמן זית
ענפי תימין טרי
מלח פלפל שחור גרוס
להגשה-פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
מכינים את הטחינה- מערבבים את כל מרכיבי הטחינה במעבד מזון
מטגנים קלות את הכרישה הבצל בשמן הזית
חותכים את הפטריות, מוסיפים לבצל ולכרישה וממשיכים לטגן, מוסיפים את השום, עלי התימין הטרי ומלח
מעבירים לכלי חסין חום, שופכים את הטחינה מעל ואופים כרבע שעה עד עשרים דקות
מוציאים מהתנור מפזרים מעל שפע של פטרוזיליה
מגישים חם עם לחם איכותי או לצד קערת אורז
זהירות מתחסל ברגעים..