שקשוקה טבעונית
מאת: אולגה טוכשר
זמן קריאה: < 1 דקה
מצרכים ל-2-3 מנות:
לקציצות הטופו:
1 חבילת טופו חומוס בטעם טבעי של "משק וויילר"
1/2 כפית מלח הודי שחור
1/4 כפית פלפל
½ כפית כורכום
לשקשוקה:
1-2 כפות שמן זית
1 בצל קטן, חתוך לקוביות
400 גרם (1 פחית) עגבניות מרוסקות
2-3 כפות רסק עגבניות
כפית מלח ים אטלנטי
1/2כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית פפריקה מתוקה
1 חופן עלי כוסברה, קצוצים
הכנה:
- שמים במעבד מזון את כל מרכיבי "הקציצות" וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה. טועמים ומתקנים את התיבול. שומרים בצד.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל כ-4-5 דקות עד להזהבה.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות והרסק, מערבבים ומטגנים במשך כ-5-6 דקות.
- מכדררים בידיים רטובות קציצות פחוסות מתערובות הטופו (אפשר להשתמש בתבנית חצי עיגול או כף גלידה) ומכניסים בעדינות לשקשוקה.
- מכסים ונותנים לשקשוקה להתבשל במשך כ-5 דקות על אש קטנה.
- מגישים מיד.
המתכונים באדיבות משק ויילר.