Bari15_Fly
Jeliat_Fly

שבועות – היה מעדן חלב בבית המקדש?

מאת: - סדנאות מעשיות, הרצאות מעולות ואימונים למשפחה בנושא אורח חיים בריא
איריס גרינשפון מכניסה אותנו לשבועות בריא במיוחד
Jeliat_In

אם אתם חושבים ששבועות זה מוצרי חלב, גבינות ושאר מטעמים,
סימן ששטיפת מוח של שנים עובדת גם עליכם!
אני לא טבעונית ולא צמחונית, אני כן אוכלת מוצרי חלב לפעמים, אבל – אני חייבת לבשר לכם שחג השבועות הוא חג ביכורי האדמה.
הוא שיר הלל למה שגדל על האדמה, וזה – ספוילר מגיע – לא מוצרי חלב.
מי שיתמזל מזלו ויש לו חברים בקיבוץ, זכה לראות את התהלוכה השמחה כל שבועות.

טרקטורים מובילים ילדים חמודים נושאים סלסלות קש עם ביכורי האדמה. מה שהאדמה, בטובה, נתנה לנו.
ובראייה היסטורית, בשום תקופה בבית המקדש לא עלו לרגל עם מעדן חלב, שכנראה יש בו גם סוכר ועוד הפתעות.

רוצים לצקת משמעות לחג ואולי על הדרך לחשוף את הילד לפירות? שימו לו בסלסלה מגוון של פירות העונה. טעימים ומלאי צבע, חתוכים ומוגשים בצורה מפתה. זה יועיל לו מאד וישמח אותו.

נצלו את החג לעורר שיח. בדרך אל הגן, אפשר לנצל את הזמן ולדבר על כמה אנחנו ברי מזל שהאדמה מעניקה לנו מתנות כאלה. ספרו לו מה עושה החקלאי, מה הדרך שעובר הזרע עד שהוא מגיע אל הצלחת שלנו, על עונות השנה, על זריעה וקצירה. זוהי מהות החג המקסים הזה.
אינספור רעיונות לדרך הגשה יפה ומפתה, שילדים לא עומדים בפניה, בפייסבוק ובאינסטגרם שלי, חפשו איריס גרינשפון.

 

איריס גרינשפון

 

ומהיכן המנהג של אכילת חלב בשבועות?
ממועצת החלב.
אז ככה –
בקרב יהדות ספרד מאכלי חלב כלל לא קושרו עם חג השבועות.
אצל יהדות אשכנז היה מנהג כזה אמנם בימי הביניים.
אז איך ממנהג של ימי הביניים אצל חלק מהיהודים הגענו למצב של כל- ילד- מעדן- לגן?
כמו תמיד, חפשו את הכסף.
מועצת החלב, במהלך שיווקי מבריק, קישרה בין החג לבין חלב.
מרוויחות מזה כמובן גם רשתות השיווק בקניה מוגברת של מוצרי חלב.

ומה עם סידן? מאיפה נשיג את הסידן?
את רב הסידן לגוף שלנו נקבל, מדברים שיש בהם סידן וזה – לא חלב.
טחינה, סרדינים, ירקות עליים ירוקים, פרג (טחון טרי), שקדים, תפוזים, אדממה, ברוקולי, זרעי שומשום. בכל אלה יש יותר סידן.

מוצרי חלב אינם אפילו במקום החמישי ברשימה. בניגוד למה שלימדו אותנו לחשוב הם ממש לא המקור הראשי לסידן.

וזה עוד לפני שנכנסנו למחקרים הטוענים שקליטת החלב מהסידן לגוף בעייתית.
בנוסף, יש מזונות על חדשים שאני ממליצה לכם לחפש בשווקים, גם בהם המון סידן וגם הם ממקורות האדמה. חפשו ותטעמו עלעלי מיקרו במגוון טעמים, קנו ותשלבו אצות מכל סוג, גם במזונות מלוחים כמו סושי ואפילו במזונות מתוקים כמו שייקים וקערות אסאי. קיימות בשוק מגוון אצות שהן מזון על. רק הושיטו יד וביחרו לכם.

אז קדימה: שימו זר פרחים על הראש, הכניסו מפית תחרה לבנה לתוך סלסלה חגיגית, והעמיסו עליה מכל טוב, פירות ירקות, לחמניות שהכנתם לבד ואיזה ממרח שווה מאגוזים ועלעלים.

הנה כאן:
ממרח מהמם ומלא אומגה 3 (זה טוב לריכוז) מאגוזי מלך:
1 כוס אגוזי מלך
חצי כוס עלי או עלעלי בזיליקום/ נענע/ פטרוזיליה/ כוסברה + קפסולה ספירולינה מופשרת
רבע כוס שמן זית
רבע כוס מי ברז
כפית שטוחה מלח , עדיף גס
הכניסו הכל לבלנדר חזק וערבבו דקה.
לשידרוג כל חג, כריך או סלט.

צרו קשר עם איריס גרינשפון



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו