ממרח טופו (תחליף לממרח גבינה)
ממרח טופו (תחליף לממרח גבינה)
כשהפסקתי לצרוך מוצרי חלב, חיפשתי דרך להחזיר את האופציה של מריחת "גבינה" על פרוסת שיפון שהייתה תמיד חלק מארוחת הערב שלי. לאחר ניסיונות רבים עם ממרחים שונים מירקות וקטניות, שכולם כמובן היו טעימים ובריאים, החלטתי לנסות לעבוד אם טופו שהתגלה כחומר גלם ידידותי ובעל יכולת ספיגת טעמים גבוהה, בסופו של יום מצאתי דרך לשדרג את ה"גבינה" לממרח בריא, מזין, עשיר בחלבון, סידן, ברזל, מגנזיום, אשלגן, ויטמיני A,B,C, נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים ומתאים למריחה על לחם או על קרקרים . תנסו גם עם ילדים, בצורה מתונה, בסביבה שלי נרשמה הצלחה עם הקטנים גם כאופציה לכריך לביה"ס (כמובן שניתן לדלל את כמות השום ).
מרכיבים:
גוש טופו 300 גר' (כולל הנוזל שבשקית הוואקום)
6-7 גבעולי בצל ירוק כולל הלבן
2 שיני שום
חצי צרור פטרוזיליה
1-2 כפות שמן זית
1 כפית שקדיה
מלח/פלפל לפי הטעם
הכנה:
להכניס את כל המרכיבים לבלנדר ולהוסיף שמן זית עד לרמת ריכוך רצויה.
סאלי (אלבגלי) קריקלר – מטפלת ברפואה טבעית, נטורופתיה והרבליזם קליני