סלט שעועית לימה ואצות
יש הטוענים ששעועית הענק הזאת, לא טוב לאכול הרבה מדי ממנה. ואני חושב שאם משרים ומבשלים, היא רק נהדרת. מתכון כאילו פשוט וטעים עד מאד – ולמי שלא משיג שעועית לימה, פשוט מחליפים בשעועית לבנה רגילה, ומגלים שגם בשעועיות הגודל חשוב אך אינו כל הסיפור.
שעועית
200 גרם שעועית לימה ענקית
1/2 בצל לבן גדול קלוף
2 כוכבי אניס כוכבי
משרים למשך הלילה, רצוי להחליף מים פעם פעמיים. שוטפים ומסננים.
בסיר גדול מניחים את האניס והבצל ומעליהם את השעועית, ממלאים מים 10 ס"מ מעל השעועית ומרתיחים, מסירים קצף ומבשלים בערך 35 דקות. מצננים במי הבישול.
הסלט
1 שן שום כתושה
4 כפות שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
1 בצל סגול קטן קצוץ
חופן גדול אצת וואקמה
מעט פפריקה גרוסה גס
מלח
— אם רוצים, 1/2 כפית סוכר
, קוצצים גס את האצות היבשות, משרים 10 דקות במים קרים ומסננים.
מערבבים שום כתוש, שמן זית ומיץ לימון, מוסיפים גם את הסוכר וקצת מלח ומערבבים. מוסיפים את הבצל והשעועית ומוסיפים.
מוסיפים את האצות, הבצל והשעועית. מערבבים בעדינות וטועמים, בוזקים עוד מלח אם צריך.
מעבירים לכלי הגשה, בוזקים פפריקה גרוסה.
המתכון באדיבות השף צחי בוקששתר.