LiveWell_Fly
Jeliat_Fly

פלפלים ממולאים

מאת: מיטל כדורי
זמן קריאה: < 1 דקה
Jeliat_In

פלפלים ממולאים

 

החומרים:

 

 2  פלפלים אדומים, גדולים ויפים
1 כוס בורגול דק + כוס וחצי מים רותחים
מיץ מלימון אחד
1 כף חומץ תפוחים או אורז
1 כף שמן זית
1 אבוקדו גדול בשל
1/2חבילה טופו (כ- 150 גרם)
1/4 כוס "בשר" גזר
חופן צנוברים (או זרעי דלעת/חמניות)
1 כף שמרי בירה (מעשיר אך לא הכרחי)
1 כפית פולן (אבקת פרחים)

לתיבול: רוטב סויה, שום, ריחן, עירית קצוצה, נענע, קורנית

 

אופן ההכנה:
1. משרים את הבורגול בתוך המים הרותחים ונותנים למים להיספג.
2. חוצים את הפלפלים לאורכם, מוציאים את הגרעינים.
3. מועכים את האבוקדו ואת הטופו במזלג ( או במעבד מזון), מערבבים עם הבורגול. מוסיפים את שאר החומרים ומוסיפים תיבול לפי הטעם.
4 ממלאים את הפלפלים בעיסה שנוצרה ומקשטים לפי המוזה, למשל בעלי פטרוזיליה טרייה ו/או בטבעות זיתים.

 

אם נשארה עוד עיסה אפשר למלא בה ירקות אחרים או לאכול כמטבל עם קרקרים או פרוסות ירקות.

מיטל כדורי

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו