“גלידת” פירות יער (טבעוני, צמחוני)
מתכון שווה ביותר ל”גלידה” שלא כולל חלב או סוכר. את הגלידה אוכלים מיד עם ההגשה אבל זה לוקח אולי דקה להכין. שימו לב להערה לפני ההכנה.
לגלידה –
1 פחית קרם קוקוס של ג’אמוקה / נוזל קוקוס בקרטון של חברת aroy-d
1-2 כוסות תערובת פירות יער (אני אוהבת תותים ופירות יער) קפואים
2-3 תמרים מגולענים / סילאן / מייפל
גיוונים: פירות קפואים אחרים מנגו קפוא + אננס + פסיפלורה
מנגו – נקטרינה, בננות קפואות עם חמאת בוטנים / שבבי שוקולד וכו.
הערה חשובה לפני ההכנה –
כדי ליצור מצב שהגלידה הזו באמת יוצאת קרמית, חייבים לקרר את נוזל הקוקוס למשך לילה, באופן הבא: את חלב הקוקוס או הנוזל מניחים ללילה בחלק הכי קר של המקרר (אני שמה בגב המקרר) כדי ליצור מצב שהנוזל נפרד מהמוצקים. למחרת כבר יש לכם את העיקר!
הכנה –
כשרוצים להכין פותחים את הקרטון או הקופסה. לוקחים מספר כמות כפות (תתחילו עם 2-3 כפות) מהקרם שקיררתם – החלק המוצק יותר (לא הנוזל) ומערבבים בבלנדר עם פירות יער קפואים ו 2-3 תמרים מגולענים או סילאן , לפי המתיקות שאוהבים. מערבלים את הכל בבלנדר עד להגעה למרקם הרצוי. ניתן פשוט לשחק עם כמויות הנוזל קוקוס / פירות / ממתיק עד שתגיעו למרקם הנכון. טעים!