LiveWell_Fly
Bari15_Fly

פאי שוקולד טבעוני במילוי גבינת נוגט עם קראנצ' אגוזים וקרמל

מאת: השפית אביגיל מייזליק
זמן קריאה: < 1 דקה

צילום: חנה יודייקין

SmartKish_In

פאי קל להכנה, בטעם נפלא ומתאים לחגיגת שוקולד מתוקה ומענגת. בתיאבון!

 

מצרכים:

לבצק:

2  כוסות קמח

4 כפות קקאו

100 גר' מרגרינה או שליש כוס שמן קוקוס

2 כפות סוכר

3 כפות מים

 

למלית:

2 ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% משומשו (400 גרם)

1/2 כוס שמנת פרווה

100 גר' אבקת נוגט

1/2 כוס סוכר

2 כפיות מיץ לימון טרי

 

לציפוי:

100  גר' אגוזי לוז

1/2 כוס סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. להכנת הבצק: מערבבים יחד את הקמח, הקקאו והסוכר עם המרגרינה עד לקבלת פירורים אחידים. מוסיפים את המים ומעבדים לכדור בצק. מעבירים למקרר לחצי שעה.
  2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ ומשטחים בתבנית פאי בקוטר 20 ס"מ. דוקרים מעט בעזרת מזלג, מצפים בניר כסף ומניחים קטניות למשקולת ואופים למשך 15 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 5 דקות. מוציאים ומצננים מהתנור.
  3. אופים את אגוזי הלוז למשך 5-6 דקות, עד שהם מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים.
  4. להכנת הציפוי: במחבת ממיסים את הסוכר לקרמל, קולפים את אגוזי הלוז, קוצצים גס ומוסיפים לקרמל. מערבבים עד להמסה של הקרמל ויוצקים על נייר אפיה משומן. מצננים וקוצצים גס.
  5. להכנת המלית: שמים את כל חומרי המלית במעבד מזון ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד. טועמים ומאזנים מתיקות לפי הצורך. מעבירים את המלית לשק זילוף עם פיה חלקה ומזלפים עיגולים של המלית בצורה נאה על הבצק.
  6. מפזרים מעל המלית את פירורי קראנצ' האגוזים ומעבירים למקרר עד להגשה. ניתן גם להקפיא.

המתכון באדיבות חברת "משומשו", יצרנית תחליפי הגבינות הטבעוניות, יחד עם השפית אביגיל מייזליק.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו