שייק תאנים ותמרים
עונת התאנים קצרה וכשהיא קופצת לביקור אני מיד קונה לי סטוק, שוטפת, בודקת מחשש לגן חיות, חותכת ומקפיאה. כך אני ניהנת מהשייק הזה לאורך זמן. לפניכם פינוק עשיר בסידן ובסיבים תזונתיים. השייק מכיל פיטואסטרוגנים (הורמונים צמחיים מאזנים), אומגה 3, סיבים תזונתיים, סידן ועוד נוגדי חימצון חיוניים.
רכיבים ( 3 מנות):
300 מ"ל חלב שקדים סמיך/ חלב קוקוס ללא חומרים משמרים/ יוגורט עיזים אורגני 3-5% שומן.
5 תאנים טריות חתוכות (כדאי לפתוח ולבדוק כי תולעים גם אוהבות תאנים)- בצבע המועדף עליכם.
4 תמרים לחים או 2 תמרים מזן מג'עול קצוצים.
2 כפות זרעי פשתן טחונים/ חופן אגוזי מלך.
לחיזוק הצבע הורוד אם משתמשים בתאנים סגולות: כפית גדושה אבקת מזונות על ורודה.
לחיזוק הצבע הבהיר ולטעם קרמלי אם משתמשים בתאנים ירוקות: כפית שטוחה אבקת מאקה
קוביות קרח לפי הטעם.
* ניתן להוסיף מים בהתאם לרמת הסמיכות הרצויה
אופן ההכנה:
מערבלים את כל החומרים יחד בבלנדר.
כדאי להקפיא את התאנים והחלב/ יוגורט כשעה לפני ההכנה לקבלת מרקם סמיך יותר.