פסטה "בולונז" מעדשים
מאת: כנה אמונה שכטר
זמן קריאה: < 1 דקה
מן הכוח:
2 כוסות עדשים שחורות / חומות שהונבטו
1 בצל
3 שיני שום
1 קופסה פטריות
3 עגבניות רכות
1 קופסה של רסק עגבניות ללא חומרים משמרים
3 כפות סילאן
מיץ מלימון סחוט
מלח, פלפל
1 חבילה פסטה מחיטה מלאה
אל הפועל:
- מטגנים בסיר רחב (על מים כמובן) את הבצל, השום והפטריות עד להזהבה.
- מגררים בפומפייה את העגבניות ומוסיפים לסיר להמשך הטיגון.
- מוסיפים את רסק העגבניות, הסילאן, הלימון, הבזיליקום, המלח והפלפל. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומערבבים.
- מכניסים לסיר את העדשים המונבטות ומבשלים כ-20 דקות, עד שהעדשים מתרככות מאוד.
- במקביל מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים, כשמוכן שוטפים, מסננים ומעבירים לקערת הגשה.
- יוצקים את ה"בולונז" על הפסטה ומגישים.
המתכון הוא רק חלק משלל מתכוני ההנבטה בספר – נפלאות ההנבטה – מן הכוח אל הפועל.