Bari15_Fly
SmartKish_Fly

מערכת העיכול והאישיות שלנו- חלק ב'

מאת: רומי חכמה, נטורופתית
זמן קריאה: 3 דקות
השפעתה של מערכת העיכול על האישיות שלנו, לפי תורת האירידולוגיה היא רבה. רומי חכמה מציגה את עיקרי תורת האבחון על פי קשתית העין ואף סוקרת את השפעותיה של מערכת העיכול על מצבנו הגופני והנפשי הניבטים דרכה.
Bari15_In

מערכת העיכול והאישיות שלנו- חלק ב'
בכתבתה של רומי חכמה "מערכת העיכול והאישיות שלנו"-חלק א', הכרנו את עיקרי האירידולוגיה ואת השפעותיה של מערכת העיכול על האישיות שלנו. המשיכו לקרוא בכתבה הבאה על ההשפעות האלו.


קנדידה- המפלצת הרדומה של מערכת העיכול
קנדידה אלביקאנס (לקנדידה 150 זנים) היא פטריית שמרים ששוכנת דרך קבע בגופנו ונחשבת לחלק נורמלי מתוכנו של המעי הגס. לעיתים היא נוכחת בכמויות קטנות גם על העור, בחלל הפה, הגרון ובנרתיק הנשי.
כל עוד סביבת המעיים תקינה היא נחשבת לדייר נורמלי אבל ברגע שפלורת המעיים נחלשת הקנדידה הופכת משמר לפטרייה היא מפתחת איברים ארוכים דמויי שורשים, שחודרים לגוף דרך דפנות המעי ומאפשרים לחלקיקי מזון בלתי מעוכלים, לחיידקים ולשמרים להחליק לזרם הדם. התופעה הזאת גורמת לשורה של הפרעות ומחלות. כמו מחלות אוטואימוניות, תסמונית התשישות הכרונית, כאבי ראש, זיהומי עור, דיכאון, חרדה, נדודי שינה, פטרת הנרתיק וזיהומים בדרכי השתן.
הטיפול כאן כולל שינוי תזונתי, צמחים אנטי טפיליים, צמחים להגנה על הכבד ופרוביוטיקה.
 
התגלית הדרמטית של השנים האחרונות היא שאותם חיידקי מעיים משפיעים גם על הרגשות ועל ההתנהגות שלנו.
מחקר שנעשה על בני אדם שפורסם במארס 2011 מאוניברסיטת קליפורניה בלוס אנג'לס על ידי פרופ' קירסטן טיליש מדגים כיצד היוגורט הפרוביוטי, באמצעות החיידקים הרבים שמרכיבים אותו, יכול לעזור לנו להגיב בצורה רגועה ומתונה יותר לאירועים בסביבה.
יתכן מאוד שלאותם החיידקים יש גם השפעה על תחושת מצב הרוח שלנו. למשל, לסרוטונין תפקיד חשוב בהסדרת מצבי הרוח, ומתברר ש95% מהסרטונין מיוצר במעיים. בעקבות המחקרים הרבים בתחום בשנים האחרונות חוקרים מציעים להתמודד עם מגוון מחלות פסיכיאטריות באמצעות מניפולציות על  הרכב אוכלוסיית המעיים.

הפרקינסון מתחיל במעי
מתברר שמחלת פרקינסון כלל אינה מחלה של המוח בלבד, אלא שהיא מתחילה במרכז הגוף ומטפסת למעלה. חולים בפרקינסון בהתחלה הם מתלוננים על כאבי בטן ועצירות והרופא לא מתייחס לזה.
מתברר שצבר חלבונים בשם Lewy Body  הנפוץ במוחות של חולי פרקינסון, מופיע קודם כל במעי, אחר כך מטפס במעלה עצב הווגוס המקשר בין  האיברים הפנימיים של הגוף למוח וגורם להפרעות במערכת הלב וכלי הדם, אחר כך מגיע למוח ומתחילות תופעות של אובדן חוש ריח ודיכאון, ורק אחר כך לגזע המוח- ואז מתחילות תופעות של פרקינסון.
הטיפול הוא על ידי תזונה עתירת סיבים, מותאמת אישית לפי קשתית העין ומבוססת על תזונה צמחונית וצמחי מרפא.


מתברר שלתזונה השגרתית שלנו יש השפעה רבה על סוג חיידקי המעיים. במחקר שפורסם בספטמבר  2011  פרופ' גארי וו  מאוניבסיטת פנסילבניה, הראו שאוכלוסיית מעיים של אנשים בעלי תזונה עשירה בחלבונים ושומן מהחי, שונה במידה רבה מזו של אלו שניזונים יותר מפחמימות. שינוי בהרגלי התזונה של הנבדקים הצליח  להשפיע על  הרכב האוכלוסייה שבבטנם בעיקר כשהשינוי נעשה לטווח רחוק.
כדי לשפר את פלורת המעיים מומלץ לאכול תזונה צמחונית כמו, עלים ירוקים, כרוב כבוש, תפוח עץ, ועוד.
מרבית החיידקים המזיקים מקורם בצריכת מזונות כמו בשר, אוכל מטוגן או אוכל כבד אחר. מזונות אלה שוהים זמן רב במערכת העיכול, אינם מתפרקים במלואם ובכך מגדילים מאוד את כמות חיידקי הריקבון. גם עודפי סוכר מהווים חומר טוב לחיידקים המזיקים וקרקע נוח לשגשוגם והתרבותם.
 
הבטן- המוח השני
תהליכי העיכול יכולים להתנהל באופן עצמאי, גם כשיש ניתוק מהמוח עצמו. למעשה המעי הוא האיבר היחיד בגופנו שמצויד במערכת עצבית משלו. פרופ' מייקל גרשון מאוניברסיטת קולומביה שבארצות הברית, גילה את מערכת העצבים המורכבת שמקיפה את המעי וכינה אותה "המוח השני".
מתברר שלמוח השני יש השפעה רבה גם על המוח בגולגולת, הם מחוברים ביניהם ישירות דרך עצב הואגוס ועל כל מסר שמועבר מהמוח למעי , מופיעים תשעה מסרים שמועברים בכיוון ההפוך- מהמוח השני כלפי מעלה, והם משתלבים ברמה הלא מודעת בתהליכי עיבוד המידע במוח.מעניין לחשוב שחלק גדול מהרגשות שלנו מושפעים מהעצבים שבמעיים שלנו.

לפי אירידולוגיה גם ההשמנה קשורה לחיידקים לדוגמא פטריית קנדידה. לאחרונה, במחקר שערך 2006 באוניברסיטת וושינגטון   ג'פרי עם רותי לי ופטר טורנברג הוא לקח שני עכברים שניזונו מאותו תפריט, ושאחד מהם השמין מאוד והאחר היה רזה מהרגיל. הוא בודד את החיידקים במערכות העיכול שלהם , והשתיל אותם בעכברי מעבדה רגילים וממוצעי משקל. התוצאות ניכרו בתוך שבועות: העכברים שקיבלו את החיידקים מהעכבר השמן העלו במשקל ואלו שקיבלו חיידקים מהרזה שמרו על משקלם ואף רזו. אותם חיידקים שזוהו בעכברים השמנים נמצאים גם אצל בני אדם שסובלים מעודף משקל. בהתאמה, בקיבותיהם של אנשים רזים נמצאו חיידקים הדומים לאלה שאותרו אצל עכברים רזים.
 
 
זהירות- עסקת חבילה: האנטיביוטיקה מכחידה את החיידקים הרעים והטובים גם יחד.
ב1928 התגלתה האנטיביוטיקה שהרגה את כל החיידקים הטובים והרעים ומאמצע מאה העשרים התברר שכמה חיידקים מזיקים מצאו דרך לשרוד את האנטיביוטיקה. אנו מפסידים במלחמה הזאת ויש חשש לכך שהמגיפה הקטלנית הבאה קרובה משנדמה.
 
אירידולוגיה ושינוי תזונתי
בתורת האירידיולוגיה אנו עובדים על הבעיה על ידי שינוי תזונה לדוגמא: סוכר פשוט מזין חיידקים ופטריות. או בשר בקר ועוף  יוצרים חיידקי ריקבון.
תזונה המבוססת על ירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות, דגים ושמנים תעודד סביבת מעיים ידידותית.
בנוסף,מומלץ לצרוך פרוביוטיקה נוזלית שמחזקת את הפלורה וגם להשתמש בצמחים נוגדי חיידקים וטפילים לדוגמא: טבבויה, שמן אורגנו, ועוד.
לסיכום לפי תורת האירידיולוגיה ולפי המחקרים האחרונים שמסקנותיהם תואמים לגישה האירידיולוגית  מערכת עיכול בריאה תורמת לבריאות של כל הגוף.


לאתר הבית של רומי חכמה

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו