ספגטי "די מרטינו" עם רוטב עגבניות - קלאסי (ו)קל
מתכון קליל, עשיר בליקופן ועם ערך גליקמי מעולה, שמשיגים בזכות קמח הסמולינה.
איך לבשל פסטה בדרך הנכונה?
החומרים הדרושים:
500 גרם ספגטי די מרטינו
שמן זית
3-4 שיני שום פרוס
2 קופסאות עגבניות איטלקיות קוביות
חופן עלי בזיליקום
מלח גס
פלפל שחור
אופן ההכנה
ל500 גרם פסטה, יש להרתיח , לפחות, 5 ליטר מים עם 50 גרם מלח גס
במקביל , מחממים את שמן הזית עם השום, נותנים לשום לבעבע אך לפני שהשום משחים מוסיפים את העגבניות.
ממליחים במלח גס, מערבבים היטב.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש
מוסיפים כמחצי מעלי הבזיליקום, את המחצית השנייה , נפרוס ונקשט מלמעלה
מבשלים על אש נמוכה, לפחות רבע שעה .
כאשר המים רותחים, נוסיף את הפסטה וניתן לה להתקפל לתוך המים (האיטלקים מאמינים ששבירת הספגטי מביאה מזל רע…)
לאחר כשתי דקות נערבב היטב, נבשל לפי הזמן המופיע על האריזה.
נבשל את הפסטה בתוך הרוטב, כשתי דקות, לספיגת הטעם
כאשר הפסטה מוכנה, נעביר לרוטב, נערבב היטב, נוסיף מלח ופלפל גרוס, לפי הצורך.
בהגשה נקשט בעלי בזיליקום טריים
בתמונה: השף שטרום מבשל פסטה בהשקת סניף ספייסז החדש במרכז חורב, חיפה