Jeliat_Fly
SmartKish_Fly

חלה טבעונית בשלוש קליעות

איך יוצרים חלה אוורירית אך 100% טבעונית? המתכון ממש כאן, מושלם לחמם את סוף השבוע

צילום: סטודיו בבושקה

Bari15_In

מתכון לחלה במרקם מושלם, רכה ואוורירית עם שלוש קליעות קלות ומרשימות. החלה נהדרת לשבתות ולחגים, להנאה רבה מחלה ביתית שנאפתה בקלות.

מצרכים (ל-3 חלות בינוניות או 2 חלות גדולות)

1 ק"ג קמח מנופה

1 שקית שמרים טריים שמרית (50 גר')

1/2 כוס סוכר

(100 גר') 1/2 נטורינה רכה או מומסת

1 ו-1/2 כוס מים פושרים (450 מ"ל)1 כף מלח להברשה (אופציונאלי): חלבון סויה

 

לקישוט: שומשום, שומשום שחור, פרג, קצח, גרעינים למיניהם

אופן ההכנה:

1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים במהירות נמוכה את הקמח והשמרים, מוסיפים את הסוכר, ואת הנטורינה. מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק. אם התערובת לא מתגבשת לבצק, מוסיפים עוד מעט מים ובהדרגה. לשים במשך כ- 8 דקות עד לקבלת בצק רך וקצת דביק.

2. משמנים את הקערה ואת כדור הבצק, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה למשך כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים בהתאם לכמות החלות הרצויה. מהחלק הראשון יוצרים שתי צמות ומניחים אחת על השנייה לאורך ולרוחב עם חיבור במרכז. מלפפים בכל פעם את החלק הנגדי ויוצרים צמה. מהחלק השני יוצרים שלוש צמות ומלפפים על החלק במרכז פעם מימין ופעם משמאל. מהחלק השלישי יוצרים 4 צמות כשפעם מלפפים מהצמות הפנימיות ופעם מהחיצוניות (ניתן לצפות בסרטון הדרכה באתר שמרית).

4. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומתפיחים כ-30 דקות נוספות.

5. ניתן להבריש את החלות בעדינות בחלבון סויה ומפזרים מעל שומשום, פרג או קצח

6. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דקות, עד שהחלה תופחת ומזהיבה.

7. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו