Jeliat_Fly
Bari15_Fly

עוגה בחושה - טחינה סילאן וקוקוס

עוגה טבעונית מפנקת שמשלב טעמים מיוחדים
Jeliat_In

לרגל פתיחת עונת החורף והתקררות הטמפרטורות, אתם מוזמנים להתפנק עם מתכון לעוגה בחושה, קלה להכנה ובעלת מרקם נעים, בשילוב ממרח טחינה עם סילאן. עוגה נפלאה לאירוח, להגשה כקינוח ולנשנוש מתוק לצד שתייה חמה. חורף חם ונעים!

מצרכים (ל-2 עוגות אינגליש קייק):

1.5 כוס קמח

1 שקית אבקת אפייה (12 גרם)

1 כוס קוקוס

1 כוס סוכר חום

כוס רסק תפוחים

1/2 כפית תמצית רום

3/4 כוס שמנת מתוקה צמחית

3/4 כוס ממרח טחינה עם סילאן משומשום מלא "אחוה"

1/2 כוס שוקולד צ'יפס

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל- 170 מעלות. משמנים 2 תבניות אינגליש קייק ומצפים את התבנית בשכבת קוקוס, כולל בדפנות.
  2. מנפים את הקמח, אבקת הסוכר והקוקוס ומניחים בצד.
  3. מקציפים במיקסר את רסק התפוחים והסוכר למשך כ- 3 דקות ומוסיפים בהדרגה את השמנת המתוקה עד שהיא נטמעת בתערובת.
  4. מוסיפים את ממרח הטחינה סילאן, הרום אל תוך תערובת הקמח, אבקת אפייה והקוקוס ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. יוצקים את הבלילה לתבניות, מוסיפים מעט שוקולד צ'יפס ואופים למשך כ- 30 דקות.

 

  1. בודקים בעזרת קיסם שהעוגה מוכנה ומקררים היטב לפני ההגשה.

 

המתכון באדיבות חברת אחוה

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו