פודינג אורז מלא, בננה וקינמון
מאת: ליה שומרון פינדר, יועצת קולינארית לאוכל בריא ולבישול בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
צמחוני, טבעוני, ללא לקטוז, ללא גלוטן
המרכיבים:
4 כפות אורז מלא מבושל (אפשר להחליף גם בקינואה מבושלת)
3/4-1/2 כוס מים
קורט קינמון
1/2 בננה, חתוכה לקוביות
1 כפית ממרח שקדים
להמתקה:
1 כפית סירופ מייפל אמיתי או סילאן ללא סוכר (לא חובה)
הכנה:
1. מכינים אורז בהכנה בסיסית, ללא מלח.
2. בסיר קטן שמים 4 כפות מהאורז המבושל, מוסיפים 1/2 כוס מים, את הקינמון והבננה ומבשלים תוך כדי בחישה עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 2 דקות נוספות. מסירים מהאש.
3. באמצעות בלנדר מוט טוחנים את הדייסה עד לקבלת מרקם אחיד. במידת הצורך מוסיפים עוד מים עד לקבלת המרקם הרצוי.
4. מוסיפים את ממרח השקדים, ממתיקים באמצעות מייפל או סילאן ומגישים.