סלט סלק אפוי
מאת: אורי מאיר צ'יזיק, מומחה להיסטוריה של התזונה
זמן קריאה: < 1 דקה
המרכיבים:
2 סלקים טריים שטופים
מיץ מחצי לימון
1 כף רוטב סויה
בצל אדום פרוס לפרוסות דקות
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
אופים את הסלקים השלמים בכלי פתוח או קדירה סגורה, לשעה בחום של 180 מעלות.
מצננים את הסלק, חותכים את הקצוות וחותכים לקוביות קטנות.
אם אפיתם את הסלק בקדירה סגורה, אפשר להשתמש בנוזלי הסלק שהצטברו בתחתית הקדירה לסלט.
מכניסים את הסלק הקצוץ לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים והסלט מוכן.