פאי קרם לימון ותותים עם תחתית כוסמת
פאי קרם לימון ותותים עם תחתית מפתיעה של כוסמת
הכוסמת מחליפה את השקדים והופכת את הפאי הזה לקצת קליל יותר. עדיף להכין כמה שעות לפני ההגשה. ניתן לשמור יומיים במקרר.
ציוד נדרש:
בלנדר או מערבל מזון עוצמתי
תבנית לפאי או מחבת "ספרינגפורם" (springform). אני השתמשתי במחבת ספרינגפורם בגודל 23 ס"מ – כל מידה דומה אפשרית.
חומרים לבסיס:
כוס כוסמת ירוקה, מושרת במים רבע שעה, שטופה היטב ומסוננת ממים
*למי שאינו אוכל קטניות בפסח, ניתן להכפיל את כמות השקדים במקום
כוס שקדים שטופים
כוס תמרים מסוג בהרי, מגולענים
1/4 כפית מלח הימליה גס
1/2 כפית קינמון טחון
1/4 כפית פלפל אנגלי שחור טחון
הכנה:
לערבב את השקדים במערבל מזון עד שהם מתפוררים, לא דק מדי. להוציא את השקדים ולעשות את אותו הדבר עם הכוסמת – לא לתת לזה להגיע למצב של דייסה, רק עד שיהיה קצוץ. זה צריך לקחת כמה שניות. להוציא ולהניח בקערה בצד.
לערבב את התמרים במערבל מזון עד שהמרקם נהיה יחסית חלק, ולהוסיפם לשקדים ולכוסמת. להוסיף את התבלינים והמלח, ולערבב עם הידיים. בשלב זה תהיה תערובת סמיכה בשביל הבסיס. לטעום ולתקן את הטיבול במידת הצורך.
למלא את התבנית ולעצב את הבסיס. לשמור במקפיא בזמן הכנת שאר העוגה.
רכיבים לקרם לימון-קשיו
1+1/3 כוס קשיו
3/4 כוס תמרים מסוג בהרי, מגולענים
קליפה מלימון גדול
מיץ מלימון גדול
1+1/2 כפות שמן קוקוס
קמצוץ מלח
1/3 כוס מים
הכנה:
לערבב את כל הרכיבים בבלנדר עוצמתי עד שנהיה מוקרם וחלק. ניתן להוסיף קצת מים. הקרם צריך להיות סמיך. אם אין בלנדר, ניתן להשתמש בסכין "s" של מערבל מזון.
לטעום ולהתאים טיבול. ניתן להוסיף עוד קצת קליפת או מיץ לימון – הקרם צריך להיות חמצמץ.
הרכבת המנה
רכיבים:
250 ג' תותים אורגניים טריים, פרוסים לעיגולים
הכנה:
1. להוציא את הבסיס מהמקפיא ולשים שכבה דקה של תותים.
2. להוסיף שכבה שווה של הקרם.
3. להוסיף שכבה עליונה של תותים.
4. לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר כמה שעות, או במקפיא לשעה-שעתיים.
המלצת הגשה:
אני ערבבתי בבלנדר 8 תותים, כף שמן קוקוס, ו-2-3 תמרים. לשמור בקירור כמה שעות לפני ההגשה. בהגשת העוגה, הוספתי את הרוטב ביחד עם עוד כמה תותים, בצד.
עדיף להכין את העוגה כמה שעות לפני ההגשה ולשמור אותה במקרר עד ההגשה.
פאי תות. תחתית מכוסמת ירוקה
ציונה מלמן