סלט חסה מוקפץ
מאת: אייל שפרינגר, Dipl.Ac.Cl.Hb, מייסד המרכז לרפואה מסורתית
זמן קריאה: < 1 דקה
מרכיבים:
ראש חסה ערבית
כף שמן בכבישה קרה
כפית ג'ינגר טרי מגורר
מספר טיפות של שמן סומסום כהה
כף רוטב סויה שויו
הכנה:
חותכים את החסה לרצועות עבות.
מחממים מחבת יבשה על אש גבוהה, ושמים את החסה במחבת.
מיד מוסיפים גינג'ר טרי מגורר, כף רוטב סויה, ונותנים לחסה "לרדת בגובה".
לאחר הצטמצמות החסה מוסיפים מהר מעט שמן בכבישה קרה, ומספר טיפות שמן סומסום כהה.
מסירים מהאש ואוכלים.
חשוב לא לבשל ולכווץ את החסה יותר מידי.
אפשרויות:
• לפזר בסוף הבישול תערובת זרעים מעל החסה (סומסום, זרעי דלעת, זרעי פשתן וחמניה).
• לבשל עם אצות ווקמה ו/או עם עלים ירוקים מסוגים נוספים.
• לצרוב בתחילת הבישול בצל קצוץ בתחתית המחבת.
• לשלב עם דגן מבושל, או טופו/טמפה צרובים במחבת.
בתיאבון