טונה טבעונית
מאת: אלון מרבר
זמן קריאה: < 1 דקה
סלט טונה צמחי – טעים ומזין
רכיבים:
1.5 כוסות שקדים שהושרו כל הלילה ונשטפו בבוקר
כוס גרעיני חמנייה שהושרו כל הלילה ונשטפו בבוקר
3 כפיות ממרח שקדים (שקדייה)
4 גבעולי סלרי
בצל סגול קצוץ דק
3 כפיות מיץ לימון
1.5 כמוסות קלפ (אצות ים), או כפית אצות נורי טחונות
מעט פטרוזיליה
1.5 כפיות מלח הימלאיה / מלח ים אטלנטי
רבע כוס מים
אפשר מעט שמן זית
הכנה:
1.טוחנים במעבד מזון את השקדים עם גרעיני החמניות,המים והשקדייה עד קבלת מרקם אחיד.
2.מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים שוב עד קבלת המרקם הרצוי.
אופן הגשה:
אפשר להגיש מגולגל באצה או עלה ירוק, למריחה על לחם או קרקר בריא ועוד.
המתכון באדיבות אלון מרבר N.D, Cl.H – נטורופת מומחה בצמחי מרפא ודיקור.