סלט פאפאיה מסורתי טבעוני
סלט טבעוני מרענן ומפנק. המתכון מספיק ל-4 מנות
לסלט:
2 גזרים
1 פפאיה ירוקה
כוס נבטים סינים
1/2 כוס עלי כוסברה
צרור נענע
10 עגבניות שרי
פלפל צ'ילי אדום טרי
בוטנים טחונים או שקדים טחונים
לרוטב:
מיץ מ-1 ליים או לימון
רבע ג'ינג'ר
2 שיני שום
1 כפית מלח גס אטלנטי
1 כפית שמן שומשום
1 כפית שמן זית
כפית רוטב יוזו
כף רוטב סויה אורגני
אופן ההכנה:
קולפים את הגזרים, והפפאיה וחותכים לגפרורים במעבד מזון או בקולפן ז'וליינים.
מעבירים את הירקות החתוכים לצלחת הגשה, קוצצים את על הנענע והכוסברה ומערבבים עם הירקות. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים מעל הסלט.
כדאי לדעת
את סלט הפפאיה המקורי הכרתי מבחורה בשם נוואי מתאילנד, שעבדה איתי במטבח כשנתיים. במתכון המקורי, הוכן הסלט מפפאיה ירוקה ועגבניות שרי בלבד והרוטב היה על בסיס של רוטב דגים. חיפשתי תחליף לרוטב הדגים המסורתי וכך נולד השילוב של שמן השומשום.
המתכון לקוח מתוך הספר רב המכר שלי "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן- גפן.
המתכון באדיבות אביטל סבג, שפית, נטורופתית, בעלת המתחם לשינוי, מקום מכיל ומזין סדנאות, אירועים, ניקוי מיצים, שיעורי בישול פרטיים, קליניקה לייעוץ וריפוי סיני