Liat_Fly
Liat_Fly

לחם מדגנים מלאים ללא גלוטן

מאת: ד"ר ריקי לנגברג (Ph.D.)
זמן קריאה: < 1 דקה
Bari15_In

לחם מדגנים מלאים ללא גלוטן

המרכיבים:

2 כוסות קמח אורז מלא
1 כוס קמח כוסמת
3 כוסות קמח דורה (סורגום)
3 כוסות קמח תפו"א
4 כפות שמרים יבשים
2 כפות משפר אפיה
3 כפות זרעי פשתן טחונים גס
2 ביצים
2 כפיות סוכר חום
3 כפיות מלח
1/2 כוס שמן זית
900-850 מ"ל מים פושרים

אופן ההכנה:
1. לערבב את החומרים היבשים בקערת המיקסר: סוגי הקמח, משפר אפיה, סוכר, שמרים, זרעי פשתן ומלח.
2. ליצור גומה ולהוסיף את החומרים הנוזליים: לטרוף ביצה עם השמן בקערה נפרדת ולהוסיף לקערת המיקסר.
3. תוך כדי ערבול להוסיף את המים באיטיות. לערבל עד שמתקבל בצק רך מאוד במרקם אחיד.
4. לכסות את הקערה עם הבצק ולהניח במקום חמים להתפחה כ-30 דק'.
5. להעביר את הבצק לתבנית ממתכת מוארכת ולהניח שוב להתפחה עוד כ-10 דק'.
6. למרוח ביצה טרופה מעל הבצק ולפזר שומשום וגרעיני חמנייה מעל.
7. לאפות בחום 180 מעלות טורבו עד שמוכן.
8. לצנן, לפרוס לפרוסות, לעטוף בניילון ולהקפיא.
9. להכנת לחמניות: ליצור כדורי בצק חלקים ולהניח מעל נייר אפיה ולהניח להתפחה, למרוח ביצה ולזרות שומשום מעל.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו