מתכון לעוגת גבינה ללא גבינה
מאת: ד"ר אסתר מנחם
זמן קריאה: < 1 דקה
קשיו יכול להיות תחליף נפלא לגבינות. מקור מצוין לחלבון צמחי, סיבים, נוגדי חמצון, מינרלים ומגנזיום. תורם לבריאות הלב, מרגיע ומרפה שרירים, מחזק עצמות, שומר על בריאות העור השיער ורקמות החיבור.
החומרים: לתחתית
- 1-1/2 כוסות אגוזי מקדמיה או אגוזי מלך
- 1/2 כוס תמרים
- קורט מלח ים
- חצי כוס פתיתי קוקוס לא ממותקים
למלית "הגבינה"
- 3 כוסות קשיו טבעי לא קלוי
- 3/4 כוס מיץ לימון
- 3/4 כוס סירופ אגבה או דבש
- 3/4 כוס שמן קוקוס
- 1/4 כוס מים כדי לאפשר טחינה בבלנדר (להשתמש בכמה שפחות מים)
לציפוי פירות
- 2 כוסות תות שדה שטופים וקפואים
- 1/2 כוס תמרים
הוראות הכנה:
- להכניס מקדמיה, תמרים ומלח למעבד מזון, לטחון גס
- לשמן תבנית עגולה עם פתיתי הקוקוס
- להוסיף מעל הקוקוס ולהדק את תערובת המקדמיה/אגוזי מלך
- לטחון היטב בבלנדר את כל מרכיבי המלית עם כמות מינימלית של מים ולצקת מעל
- להכניס לפריזר למשך שעה עד שיתקשה
- לטחון תות שדה ותמרים בבלנדר, לשפוך מעל העוגה ולהחזיר לפריזר לפחות לחמש שעות
- לפני ההגשה – להפשיר לפחות חצי שעה
המתכון באדיבות ד"ר אסתר מנחם, מטפלת ורכזת תחום נטורופתיה ופרחי באך בכללית רפואה משלימה רשת המרפאות הגדולה בישראל.