Jeliat_Fly
Jeliat_Fly

סלט קינואה כתום-צהוב

מאת: מירב הראל
זמן קריאה: < 1 דקה
מתכון קליל, מרענן וטעים לסלט קינואה צבעוני ומזין

צילום: מירב הראל

Jeliat_In
אישית אני אוהבת מתכונים בריאים שהם גם פשוטים להבנה ולתפעול (לא נולדתי עם הצ'יפ של "איזה כיף לי במטבח" ואני לא מחובבי "האתגרים הקולניריים"),
גם יפים ויז'ואלית (מה לעשות, אנחנו קודם אוכלים עם העיניים) וגם מהירי הכנה (עדיפות למתכוני "לשים הכל בקערה, לערבב והופה מוכן).
השילוב הזה מאפשר לנו להמשיך ולהתמיד בתזונה בריאה וטעימה לאורך זמן,
במיוחד כשרובנו נדרשים לבשל פעמיים – גם אוכל "רגיל" לילדים (שניצלים-פתיתים-פסטות-פירה-קציצות…)
וגם אוכל בריא לעצמנו – משימה מאתגרת שיכולה להכשיל את הטובים שבנו, עם כל הרצון הטוב שבעולם.

או במילים אחרות – מה שלא פשוט, פשוט לא יהיה. בתיאבון.

מצרכים (4-5 מנות)

כוס קינואה לבנה
2 כוסות עדשים כתומות
5 גזרים קצוצים למקלות דקיקים (במג'ימיקס זה מהיר וקליל)
4 גמבות צהובות חתוכות לחתיכות קטנות

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית
מיץ מ-3 לימונים קטנים או 2 בינוניים
כף מלח הימליה גס
כף פלפל שחור גס

הכנות מקדימות

השריה של העדשים כמה שעות לפני ההכנה מקצרת משמעותית את זמן הבישול

עדשים בהשריה

מומלץ להשרות את העדשים; צילום: מירב הראל

בישול הקינואה
לטגן מעט שמן קוקוס בסיר
לערבב את הקינואה בשמן
להוסיף 2 כוסות מים (כוס קינואה=2 כוסות מים), חצי כף כמון וחצי כף כורכום (גם בשביל הבריאות וגם בשביל הצבע)

להביא לרתיחה ולהנמיך את האש לנמוכה ביותר. לבשל עוד 10 דקות.
לתת לה להתקרר.

מלח ופלפל

צילום: מירב הראל

בישול העדשים
לשים את העדשים בסיר ולמלא במים מעט מעל גובהם
לבשל עד כמעט לרתיחה ולסנן במסננת עם מים קרים שלא יתרככו מידי
לקראת הרתיחה מתחיל להיות קצף לבן. לא להתרגש הוא נשטף בסינון.

אופן ההכנה

 

את המתכון כתבה וצילמה מירב הראל, ליווי תהליכי ריפוי ושינוי.

מנת סלט קינואה

צילום: מירב הראל

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו